Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко перевірив, як відремонтували два відділення Київської міської клінічної лікарні № 1 (+фото, відео)

20 лютого 2019 року, 12:44

Мер Києва Віталій Кличко перевірив після ремонту два відділення Київської міської клінічної лікарні № 1 – операційне відділення та відділення рентген-ендоваскулярної хірургії. Ремонтні роботи у лікарні тривали більше року.

«Нове відділення рентген-ендоваскулярної хірургії з гібридною операційною надасть можливість для більш ефективної і сучасної невідкладної кардіологічної допомоги киянам. Що стосується операційного відділення, то там збільшили кількість операційних до шести. В обох відремонтованих відділеннях встановили обладнання європейського рівня, що надасть можливість киянам отримувати цілодобову медичну допомогу за найвищими стандартами якості», – наголосив мер Києва.

В оновлених операційних лікарні тепер є можливість і для застосування телемедицини. Зокрема, дистанційного залучення лікарів із будь-якої лікарні України чи світу.

«Якщо потрібна допомога, консультації фахівців із будь-якого куточку світу, в лікарні – за допомогою телемедицини – є можливість разом із лікарями з інших країн проводити операції», – зауважив мер.

Міська клінічна лікарня № 1 функціонує уже більше 60 років та розрахована на 605 ліжок. На її базі створені унікальні клініки та центри з універсальними операційними. Щороку в лікарні № 1 отримують медичну допомогу близько 30 тис. осіб.

Тільки в операційному відділенні за 2018 рік було виконано 9,7 тис. оперативних втручань.

Так, за словами мера Києва, на капітальний ремонт лікарні в 2017-2018 роках виділили більше 60 млн гривень, на закупівлю обладнання – понад 80 млн гривень.

На ці кошти, зокрема, закупили агіографічну установку та відеоколоноскоп, 4 операційні столи, 2 ендоскопічних стійки, 6 наркозно-дихальних апаратів, 2 апарати штучної вентиляції легень експертного класу, 7 хірургічних та 6 анестезіологічних консолі, апарат УЗД експертного класу, 2 дефібрилятори, комплект артроскопічного обладнання, С-арочну рентгенівську систему.

Також Віталій Кличко зазначив, що цього року столична влада планує розпочати будівництво лікарні зі стаціонаром на Троєщині та лікарні швидкої медичної допомоги на правому березі.

Усього у столичному бюджеті на 2019 рік на сферу охорони здоров’я передбачено майже 11 мільярдів гривень.

Перевірка відремонтованих відділень Київської міської клінічної лікарні № 1

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]