Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко перевірив, як відремонтували пошкоджені в результаті російських обстрілів будинки (+фото, відео)

09 листопада 2022 року, 15:43

Мер Києва Віталій Кличко перевірив, як відремонтували перші кілька пошкоджених у результаті російських обстрілів будинків. Зокрема, в Подільському та Святошинському районах столиці. У будівлях практично завершили відновлювальні роботи, і люди вже повертаються у свої помешкання.

«На початку літа ми розпочали відновлювальні роботи 16 найбільш пошкоджених обстрілами російських варварів житлових будинків. Це, зокрема, будинки в Святошинському, Оболонському та Шевченківському районах міста, – зазначив мер. – Раніше ми перевіряли, як тривають роботи в будинках на вулицях Чорнобильській, Богатирській, на проспекті Валерія Лобановського. А сьогодні вже оглядаємо будинки на проспекті Свободи та вулиці Ірпінській, де роботи практично завершили. І люди повертаються в свої помешкання».

Так, будинок на проспекті Свободи в Подільському районі постраждав у березні цього року, коли в результаті обстрілу снаряд розірвався на відстані близько 4 метрів від торцевої стіни. Це – 5-поверхівка на 74 квартири 1963 року будівництва.

У результаті пошкоджень була повністю зруйнована торцева стіна, на інших стінах з’явилися тріщини. Вибуховою хвилею і уламками були вибиті всі віконні та дверні балконні блоки.

Зруйнована конструкція даху та покрівля на площі 50-60%. Від ударної хвилі деформувалися та місцями зруйнувалися цегляні міжквартирні та міжкімнатні перегородки в усіх житлових під’їздах. Пошкодженими були внутрішньобудинкові інженерні мережі.

На сьогодні на об’єкті практично завершили будівельні роботи: повністю відремонтований та утеплений фасад. Відновлені внутрішні інженерні мережі. Майже завершений соціальний ремонт квартир та місць загального користування, які зазнали ушкоджень.

До кінця року завершать і ремонтні роботи в трьох будинках поруч (на проспекті Свободи та вулиці Межовій), що також зазнали ушкоджень від вибухової хвилі. Там ремонтують та утеплюють фасад і здійснять часткові ремонти у квартирах, де це необхідно.

«Будинок на вулиці Ірпінській також зазнав серйозних пошкоджень наприкінці березня цього року. Внаслідок потрапляння в двір уламку російської ракети, сталися аварійні руйнування частини конструкцій будинку. Це – 10-поверхівка 1989 року будівництва. У будинку, зокрема, був частково пошкоджений фасад, вікна, покрівля та входи до 3 і 4 під’їздів. Загорілися окремі квартири на 4 поверсі. Відбулася руйнація деформаційного шва бетонних панелей між 3-м та 4-м під’їздами на всю висоту будівлі. На сьогодні повністю відремонтований фасад та місця загального користування. Практично завершили ремонти пошкоджених квартир та відновлення інженерних мереж. Відремонтовані ліфти в 3 та 4 під’їздах», – додав Віталій Кличко.

Загалом у столиці ракетними обстрілами пошкоджені понад 650 інфраструктурних об’єктів та житлових будинків. Вони зазнали пошкоджень різного ступеню.

На відновлювальні роботи столиця виділила з резервного фонду міського бюджету майже 600 мільйонів гривень. Іще 200 мільйонів виділив уряд.

Перевірка ремонту в будинках, які постраждали через російські обстріли

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]