Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко підняв Державний Прапор біля Київської міської ради (+фото, відео)

23 серпня 2020 року, 11:56

Мер Києва Віталій Кличко урочисто підняв прапор біля Київської міської ради. Церемонія відбулася з нагоди Дня Державного Прапора України.

«Вітаю всіх, хто долучився до відзначення Дня Державного Прапора України! Національний прапор є одним із символів державності і єдності народу. Український прапор сьогодні – це і оберіг, з яким ідуть в бій наші захисники, відстоюючи незалежність і свободу нашої країни. З ним українці виходили на Майдан у боротьбі за демократію і європейське майбутнє нашої держави. Його – на знак перемоги – підіймають наші спортсмени, талановита молодь на міжнародних змаганнях. У спорті, завжди, де я б не боксував, зі мною був український прапор. Це надихало мене і надавало сил. Допомагало перемагати. І це завжди була наша з вами спільна перемога! Я переконаний: із кожної маленької перемоги кожного українця, зіткана наша велика перемога!»  – підкреслив Віталій Кличко.

Як зауважив мер Києва, ще до офіційного проголошення незалежності України синьо-жовтий прапор майорів над багатьма українськими містами і селами. У Києві вперше державний прапор, освячений у Софійському соборі, офіційно підняли 24 липня 1990 року – на флагштоку перед будівлею Київської міської ради.

«Сьогодні разом із нами родини Героїв Небесної Сотні та загиблих учасників АТО. Ми шануємо наших героїв. І вклоняємось Вам, дорогі матері, дружини, доньки та сини»,  – звернувся до присутніх на церемонії мер Києва.

Віталій Кличко зауважив, що сьогодні День Державного Прапора Київ і Україна зустріли з найвищим і найбільшим прапором країни.

«Вчора ввечері ми відкрили меморіал та підняли найбільший, головний прапор України. У символічному місці – на Печерських пагорбах. І наш великий прапор видно майже з кожної точки столиці. І вдень, і вночі. Вітаю всіх з Днем Державного Прапора та Днем незалежності України, який ми відзначимо завтра!» – підкреслив мер Києва.

Також, за традицією, Віталій Кличко, разом із братом Володимиром Кличком, – легендарним чемпіоном світу з боксу у суперважкій вазі, вручив 20 юним киянам – переможцям олімпіад, змагань, конкурсів, які є лідерами учнівського самоврядування, – паспорти громадян України.

Церемонія підняття Державного Прапора біля Київської міської ради

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]