Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко показав, яким буде пам’ятник Сікорському в Києві

06 червня 2019 року, 13:16

Мер Києва Віталій Кличко показав, як виглядатиме пам’ятник авіаконструктору Ігорю Сікорському, який цього року встановлять у столиці перед аеропортом, що тепер носить ім’я видатного киянина.

Світлини макету пам’ятника та ескізів Віталій Кличко опублікував на своїй сторінці у Facebook.

«Сьогодні 130 років з дня народження одного з найвидатніших киян, всесвітньо відомого авіаконструктора Ігоря Сікорського. Кияни пишаються тим, що перша в світі авіамодель вертикального злету була запущена саме в нашому місті, у дворі садиби на Ярославовому валу, де жив тоді Сікорський. Згодом він здійснив прорив у світовому авіабудуванні», – написав Віталій Кличко.

Він зазначив, що столична влада продовжує працювати з Міністерством оборони щодо передачі на баланс міста садиби Сікорських на Ярославовому валу, щоб відреставрувати будинок, в якому жив видатний авіаконструктор.

«А до кінця літа ми вже встановимо пам'ятник Ігорю Сікорському біля аеропорту, який перейменували на його честь (колишній аеропорт «Жуляни»). Робота над створенням пам’ятника триває. І буде він гарним. Ось такий вже макет. І кілька ескізів», – написав мер.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]