Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Поки зарано говорити про пом’якшення обмежувальних заходів»

01 квітня 2020 року, 19:16

Говорити про пом’якшення обмежувальних заходів у столиці зарано. Про це в ефірі телеканалу «ЗІК» заявив мер Києва Віталій Кличко.

«Поки ми не можемо говорити про те, що скасовуватимемо обмежувальні заходи. Ми спираємось на статистику, і сьогодні вона показує, що хвороба розповсюджується. Тільки за минулу добу +25 людей, що захворіли на коронавірус. Про яке пом’якшення ми можемо сьогодні говорити? Про послаблення йтиметься тільки в тому випадку, коли побачимо, що розповсюдження вірусу зупинилося і людей, що хворіють, поменшало», – сказав Віталій Кличко.

Також, відповідаючи на запитання журналістів щодо можливого відкриття ринків, мер Києва ще раз наголосив, що у столиці продуктові ринки поки не відкриватимуть.

«На сьогоднішній день всі продуктові магазини забезпечені і торгують продуктами харчування. Проблем із запасами немає. На складах все є. Логістика працює. У цьому напрямку ми спираємось на досвід інших країн. Де були вжиті більш жорсткі заходи. Тому наше ключове завдання на сьогоднішній день – зробити все можливе для того, аби зупинити захворювання в столиці», – наголосив мер Києва.

За його словами, сьогодні ситуація в Києві поки контрольована. Але для того, аби вона залишалася такою, необхідно і надалі дотримуватися обмежувальних заходів.

«У нас 132 підтверджених захворювання. Але, якщо далі буде розповсюджуватися хвороба, якщо будуть тисячі хворих, як наприклад в Іспанії, то наші медики просто не зможуть допомогти всім. Ми не хочемо до цього доводити. І тому такі жорсткі обмеження і на сьогодні ми не розглядаємо питання про відкриття ринків», – сказав Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]