Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Київ і надалі підтримуватиме та створюватиме сприятливі умови для бізнесу, що працює в столиці»

24 липня 2020 року, 12:11

Міська влада і надалі підтримуватиме підприємців, що працюють в столиці, та буде створювати сприятливі умови для розвитку бізнесу. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції.

«Київрада ухвалила важливе рішення для підтримки бізнесу. Про таку ініціативу ми говорили раніше. Літні та сезонні майданчики кафе і ресторанів, а також бізнес, що працює у засобах пересувної торговельної мережі та об’єктах сезонної торгівлі, місто звільнило від сплати пайової участі. Для літніх майданчиків біля ресторанів та пересувної і сезонної  торговельної мережі ця норма діятиме до кінця жовтня. А для сезонних майданчиків кафе і ресторанів – до кінця цього року. Підприємцям, які вже сплатили пайову участь, зарахують ці кошти на наступний період (рік)», – повідомив Віталій Кличко.

Він підкреслив, що місто і надалі буде підтримувати бізнес, що працює в столиці.

Віталій Кличко також нагадав, що завдяки співпраці з німецьким Фондом розвитку підприємництва та банками-партнерами для бізнесу Києва, що бере участь у програмі «Доступні кредити», кінцеві ставки зараз становлять  від 2,5 до 4,5 відсотки у гривні.

Також спільно з Київським міським центром зайнятості розроблена програма підтримки працівників малого та середнього бізнесу. А також –  ФОПів. Це дозволило зберегти робочі місця майже 8 тисячам працівників.

«На самому початку обмежувальних заходів місто надало 50% знижки для малого та середнього бізнесу на сплату за оренду комунального майна. У разі неможливості використання об’єкта – теж на період обмежень – орендарів  звільнили від оплати за договорами оренди», – підкреслив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]