Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Понад 14% з інфікованих на коронавірус мешканців Києва – медики»

28 травня 2020 року, 12:05

Понад 14% із загальної кількості хворих на коронавірус мешканців столиці – медичні працівники. Захворіли на коронавірус в місті загалом 403 медики. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції.

«У столиці, як і в країні, зростає кількість інфікованих медиків. Сьогодні із тих людей, що захворіли в Києві, понад 14% – медичні працівники. Лікарі, медсестри, молодший персонал. Захворіли на коронавірус в місті загалом 403 медичних працівники. 17 з них сьогодні лікуються в стаціонарах. Переважна більшість медиків заразилися, виконуючи свої професійні обов'язки», – сказав Віталій Кличко.

Він зазначив, що всім медикам, які працюють із хворими на коронавірус, із пацієнтами з підозрою на COVID-19, із хворими на пневмонію та тим, хто міг контактувати з інфікованими, – постійно роблять ПЛР-тести.

Також два дні тому в столиці почали тестувати ІФА-тестами (тест на визначення присутності в організмі антитіл до коронавірусу) працівників швидкої допомоги. В першу чергу це – бригади медиків, що виїжджали до хворих з підозрою на коронавірус.

До кінця тижня ІФА-тестами будуть протестовані й медики пологових будинків Києва. Їм вже розпочали робити такі тести.

«Медики сьогодні роблять все, щоб рятувати здоров'я та життя киян. Ризикуючи своїм здоров'ям, вони проживають з кожним хворим його боротьбу з вірусом. І вважають перемогою кожне врятоване життя. Я вдячний нашим лікарям, медсестрам, молодшому медперсоналу, працівникам швидкої за їх роботу і за їх місію. Бо їм сьогодні – найскладніше. І кожен з нас теж може допомогти медикам, дотримуючись елементарних правил і не наражаючи на небезпеку себе та тих, хто поруч», – наголосив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]