Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Понад 26 тисяч киян захищали і захищають Україну на Сході держави» (+відео)

14 жовтня 2018 року, 19:36

Понад 26 тисяч киян з 2014 року захищали і захищають нашу державу на Сході України. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час виступу на суспільно-мистецькій акції «Вони присягнули на мир і волю», яка відбулася у столичному Палаці спорту.

Віталій Кличко зазначив, що столична влада робить все можливе, щоб підтримати захисників України, їхні родини та сім’ї загиблих  воїнів.

«Понад 26 тисяч киян-захисників отримали матеріальну допомогу від 5 тисяч до 25 тисяч гривень. 34 родини загиблих героїв теж отримали допомогу. Щомісячно адресну матеріальну допомогу на оплату житлово-комунальних послуг отримує 431 особа. Ми допомагаємо у лікуванні пораненим захисникам України. І компенсуючи тим, хто звертається, витрати на стаціонарне лікування. І 150 киян з числа  постраждалих учасників Революції Гідності, учасників бойових дій були направлені на санаторно-курортне лікування», – сказав Віталій Кличко.

Мер столиці зазначив, що киянам–учасникам АТО та членам сімей загиблих захисників влада Києва надала одноразову матеріальну допомогу до Дня перемоги і Дня пам’яті та примирення.

Втім, як зазначив Віталій Кличко, всі ці цифри не вимірюють тієї мужності та патріотизму, які демонструють захисники України.

«Нове українське військо, яке загартувалося у безжалісній війні з агресором, є прикладом мужності і символом непереможності духу. Українські воїни, добровольці, волонтери довели, що Україна здатна захищати свою землю і незалежність», – підкреслив мер Києва.

Він також привітав всіх із днем святої Покрови Пречистої Богородиці і з Днем українського козацтва. «Нехай Божа Матір оберігає вас. Як завжди оберігала і надавала українським воїнам сил у боротьбі з ворогом», – сказав Віталій Кличко.

Святковий концерт «Вони присягнули на мир і волю», приурочений до Дня захисника України

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]