Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко поспілкувався з мером Праги і подякував за підтримку та допомогу Києву й Україні

18 квітня 2023 року, 18:07

Мер Києва поспілкувався сьогодні онлайн із мером Праги Богуславом Свободою. Віталій Кличко привітав його з обранням на посаду мера столиці Чеської Республіки. Подякував мерії та громаді Праги за підтримку та допомогу Києву й Україні. Про це Віталій Кличко повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Із перших днів повномасштабної війни столиця Чехії допомагає Києву та іншим українським містам, зокрема, у гуманітарній та економічній сферах. Прихистили чехи і багато українських громадян, які рятувалися від війни. За цей час мерія Праги передала Києву 400 теплових гармат та 10 генераторів потужністю 6,3 кВт. Отримали ми і 25 вантажних вагонів гуманітарної допомоги з продовольством, засобами гігієни, медикаментами. Підтримали в Празі реалізацію проекту фотовиставки «Kyiv is the Unbreakable Heart of Europe», – написав Віталій Кличко.

Він додав, що 30 березня мерія чеської столиці оголосила про надання нової допомоги. Це – медичні засоби для киян: набори для вакцинації, захисні маски та костюми-комбінезони, респіратори, одноразові рукавички. Цю гуманітарну допомогу на суму понад 25 млн грн. отримають столичні лікарні.

Мер Києва запросив свого колегу відвідати українську столицю на День Європи, який цього року відзначатимемо 20-21 травня.

Віталій Кличко підкреслив, що київська влада зацікавлена у розвитку чесько-українських відносин на всіх рівнях. У реалізації спільних проектів та програм, як з мерією Праги, так і бізнесом, громадськими організаціями Чехії. І що столична влада і надалі працюватиме в рамках Пакту вільних міст, до якого Київ долучився під час візиту Кличка до Праги 26 вересня 2022 року.

Нагадаємо, Пакт вільних міст – це відкритий і прогресивний міський альянс, започаткований у 2019 році мерами Варшави, Будапешту, Праги та Братислави для підтримки та розвитку місцевої демократії і самоврядування.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]