Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко привітав дніпровчан із 50-річчям створення Дніпровського району столиці

17 травня 2019 року, 18:45

Мер Києва Віталій Кличко привітав дніпровчан із 50-річчям створення Дніпровського району. Урочистості з нагоди свята відбулися у приміщені Міжнародного центру культури і мистецтв Федерації Профспілок України.

«Я радий сьогодні вітати вас зі святом вашого району, якому виповнилося 50 років! За півстоліття, безсумнівно, Дніпровський район змінився у соціальному, економічному, культурному й освітньому розвитку. І цього б не сталося без найважливішого капіталу – людей, які живуть і працюють у районі. Їх творчих ідей, наполегливості, їх професіоналізму», – сказав Віталій Кличко.

Він зауважив, що п'ять років тому Україна обрала європейський курс розвитку. І столична влада спільно з зусиллями районів робить усе можливе, аби Київ відповідав статусу європейської столиці – з якісними дорогами, зонами відпочинку, сучасним громадським транспортом, сучасними лікарнями, новими школами та дитячими садками. Щоб Київ був комфортним і безпечним містом.

«І нам вже багато чого вдалося зробити! За цих 5 років ми капітально відремонтували 830 кілометрів доріг, а до кінця року хочемо подолати позначку в 1 тисячу кілометрів! За кілька минулих років ми закупили сучасний транспорт - 121 новий тролейбус, 63 трамваї, 100 нових автобусів. Побудували або повністю відреконструювали 22 дитячих садки, 7 шкіл, відремонтували 35 відділень у лікарнях та медзакладах», – додав він. 

Зокрема, зауважив міський голова, різні ремонтні роботи виконано або досі тривають у 8 медичних закладах Дніпровського району. А серед оновлених понад 300 парків - зокрема, Русанівська набережна, відремонтована перша черга парку «Перемога», що в Дніпровському районі. Оновлено кілька пляжів, які є гордістю Дніпровського району – «Венеція» та «Молодіжний». 

Мер Києва подякував очільникам та мешканцям району за їх працю та внесок у розвиток району.

«Багато зроблено, але ще більше треба буде зробити! І я сам без команди не впораюсь. Я дякую вам, що протягом останніх п'яти років ви в моїй команді, що ми разом працюємо над змінами в столиці!» – підкреслив Віталій Кличко.

Також міський голова зауважив, що у нього є мрія, аби перетворити столичний Гідропарк на український «Діснейленд». Наразі ведуться переговори по залученню інвестора для реалізації цього проекту.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]