Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко привітав медиків лікарень, що перемогли в конкурсі відеострічок «Подвиг лікаря»

18 грудня 2020 року, 13:56

Мер Києва Віталій Кличко привітав медиків комунальних лікарень, що перемогли в конкурсі відеофільмів «Подвиг лікаря». Представникам трьох медзакладів він вручив дипломи і подарунки для їх лікарень – телевізор, інтерактивну дошку і ноутбук.

Конкурс відеострічок серед комунальних лікарень столиці відбувся вже втретє. Цього року через пандемію коронавірусу – в онлайн-режимі. Переможців визначали користувачі соціальних мереж.

Перемогли в конкурсі медичні заклади, відео яких отримало найбільшу кількість вподобань на спеціально створеному каналі в YouTube. Усього в конкурсі взяли участь 27 комунальних медичних закладів столиці.

Так, I місце посів Центр первинної медико-санітарної допомоги № 2 Святошинського району м. Києва, ІІ місце – Київський міський пологовий будинок № 3, ІІІ місце – Київська міська дитяча клінічна лікарня № 2. Відео цих закладів зібрало найбільше «лайків» користувачів.

«Хочу подякувати вам за вашу працю і за вашу місію. Бо сьогодні ви – справжні воїни на передовій. Щодня, щохвилини, без вихідних і свят ви постійно на сторожі здоров'я та життя людей. І ми як міська влада робимо все можливе, щоб підтримати вас. Попри те, що за медичною реформою фінансування лікарень передали на державний рівень, ми продовжуємо вкладати кошти у реконструкцію та ремонти лікарень, закупівлю сучасного обладнання. На ці потреби тільки цього року Київ витратив понад 1,3 млрд гривень», – зазначив Віталій Кличко.

Він підкреслив, що місто також виплачує з бюджету Києва муніципальну надбавку медикам до заробітної платні. На ці видатки у 2020 році виділили понад 1 мільярд гривень.

Триватиме підтримка сфери охорони здоров'я і наступного року.

Так, на медицину на наступний рік столиця запланувала 5,7 млрд гривень. Зокрема, 400 млн грн – на реконструкцію, ремонти медичних закладів та їх оснащення.

«Виділимо і кошти на лікування киян та на боротьбу з поширенням вірусу. Адже пандемію не подолано. Продовжимо обов’язково платити надбавки медикам», – наголосив Віталій Кличко.

Привітання медиків комунальних лікарень, що перемогли в конкурсі відеофільмів «Подвиг лікаря»

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]