Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко привітав Українське товариство осіб з інвалідністю слуху з 87-ою річницею

05 червня 2020 року, 14:07

Мер Києва Віталій Кличко привітав Українське товариство осіб з інвалідністю слуху з 87-мою річницею з дня заснування організації.

«Вчора Українське товариство осіб з інвалідністю слуху відзначало 87-му річницю з дня свого заснування. Сьогодні в Україні – понад 50 тисяч людей з вадами слуху. 42 тисячі з них – у товаристві глухих УТОГ. Зокрема, понад 4 тисячі мешкають у Києві, де колись і була створена перша організація глухих», – сказав Віталій Кличко під час онлайн прес-конференції.

Він зауважив, що на сьогодні столичне відділення Українського товариства осіб з інвалідністю слуху – це потужна розгалужена організація, три підприємства, культурний центр, театр, а також навчально-відновлювальний центр.

Також у Києві працюють три спеціальних школи та дитячий садок для дітей з порушеннями слуху. В багатьох вищих навчальних закладах є спеціальні групи для глухих студентів.

«Я хочу сказати українцям з вадами слуху: ви – сильні, ви – активні, ви – талановиті. Я захоплююся вами!» – сказав Віталій Кличко. І привітав українців з інвалідністю слуху мовою жестів.

Також сьогодні річницю організації відзначає Українське товариство сліпих, що об’єднує понад 40 тисяч людей з інвалідністю зору. У столиці мешкають більше 2,5 тисяч сліпих. Сьогодні організація має розгалужену мережу непромислових організацій, зокрема: спеціальну типографію для друку шрифтом Брайля, спецредакції газети «Промінь» та журналів «Школяр» і «Заклик», спецбібліотеки, капелу бандуристів, навчально-інформаційний комп’ютерний центр.

Віталій Кличко привітав УТОС та зазначив, що місто працює над створенням доступності об’єктів соціально-культурної сфери, транспорту та іншої інфраструктури Києва для людей з вадами зору.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]