Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко привітав Володимира Зеленського

22 квітня 2019 року, 12:13

Мер Києва Віталій Кличко привітав Володимира Зеленського з обранням на посаду Президента України. Віталій Кличко зазначив, що новообраний Президент отримав великий кредит довіри, але це – і велика відповідальність перед громадянами, відповідальність за ті кроки і зміни, які втілюватиме глава держави.

«За вас віддала голоси і значна частина киян. Як мер столиці вітаю вас із обранням на найвищу посаду в державі. І від імені київської громади хотів би акцентувати на тих очікуваннях, реалізація яких стосується змін у життєдіяльності столиці та забезпеченні комфорту її мешканців. Перш за все, йдеться про посилення місцевого самоврядування. Києву давно потрібен закон про столицю, який дасть реальні можливості киянам впливати на управління і розвиток міста. І підтримка Президента у цьому питанні грає важливу роль», – наголосив мер столиці.

Віталій Кличко підкреслив, що фінанси теж є болючою проблемою для подальшого розвитку столиці – зокрема, для оновлення інфраструктури міста.

«Колись 100% ПДФО залишалося в бюджеті Києва, зважаючи на статус столиці, а також – на підвищене навантаження на інфраструктуру міста. Сьогодні ж із бюджету кожного міста України забирають 40% податку на доходи фізичних осіб у Держбюджет. А щодо столиці діє дискримінаційна норма – у нас відраховують 60 відсотків! А від цього залежить комфорт киян, оскільки ці кошти потрібні нам на ремонт доріг, мостів, на оновлення «втомленого» міського господарства. Тому столиця розраховує на необхідну підтримку глави держави», – сказав Віталій Кличко.

Він побажав Володимиру Зеленському сил і мудрості в ухваленні рішень та втіленні змін, яких від нього очікують українці, що підтримали Володимира Зеленського на виборах Президента України.

Також Віталій Кличко подякував Президенту Петру Порошенку за розпочаті зміни в державі, за неухильний європейський курс України, досягнення безвізу, за початок процесів децентралізації влади. 

Мер столиці висловив упевненість у тому, що провівши демократичні і вільні вибори, обравши нового Президента, Україна не змінить європейського напрямку свого розвитку. «Наша мета – європейські стандарти життя і демократичні свободи для кожного українця», – наголосив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]