Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко про 2022: Столиця допомагала не тільки армії, а й громадам відбудовувати понівечені російськими варварами міста й селища (+відео)

28 грудня 2022 року, 12:30

Влада столиці постійно допомагає українським військовим. У 2022 році Київ закуповував необхідне нашим захисникам спорядження, а також залучав допомогу від іноземних партнерів. Допомагала столиця не тільки армії, а й громадам відбудовувати понівечені російськими варварами міста й селища. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко, підбиваючи підсумки про те, як жив і працював Київ у 2022 році, та опублікував відповідні відео в своїх соцмережах.

«Цього року влада столиці постійно допомагала матеріально забезпечувати українських військових. Місто як закуповувало необхідне нашим захисникам спорядження, так і залучало допомогу від іноземних партнерів», – зазначив Віталій Кличко.

Загалом Київ уже передав захисникам України:

  • майже 15 тисяч бронежилетів високого класу захисту;
  • 5 тисяч кевларових шоломів;
  • 12 тисяч комплектів військової форми для ЗСУ та Територіальної оборони;
  • 500 тисяч комплектів хімічного захисту;
  • 40 оновлених карет швидкої допомоги;
  • гуманітарну допомогу, спорядження, продукти харчування;
  • 85 мікроавтобусів столиця передала Державній прикордонній службі;

У березні передали для армії та критичної інфраструктури міста (в якості допомоги від партнерів) першу партію пристроїв Starlink.

У 2022 році Київ також допомагав громадам відбудовувати понівечені російськими варварами міста й селища.

Одразу після звільнення передмість від «руського миру». Київ оперативно направив у постраждалі населені пункти ремонтні бригади, техніку та передав гуманітарну допомогу і продукти харчування. Допомогла столиця відновити водопостачання в Ірпінь.

На початку жовтня Київрада виділила 235 млн гривень на відбудову 8 громад Київської області, що найбільше постраждали від звірств російських варварів в лютому-березні. А наприкінці осені – 215 млн гривень на відбудову 4 громад Чернігівської області та міста Чернігова, двох громад Київської області та Херсону.

Також столиця відправляла гуманітарну допомогу в Чернігів, Харків, Дніпро, Херсон. Окрім, продуктів харчування, одягу, паливно-мастильних матеріалів, у Харків передали два найсучасніших пожежних авто з можливістю піногасіння, в Дніпро – 30 міських автобусів. У Херсон – автобуси, спецтехніку, медичне обладнання, будівельні матеріали та 11 генераторів.

З перших днів повномасштабної агресії росії проти України, Київ також отримує допомогу від міст-партнерів. Вона йде звідусіль – із Польщі та Німеччини, з країн Балтії, Іспанії, Франції, Швейцарії та багатьох інших дружніх держав. Із березня Київ отримав понад 40 сучасних карет швидкої допомоги, 34 пожежних автомобілі (2 із них у грудні відправили в Харків, який зазнає постійних обстрілів), 55 міських автобусів.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]