Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Проект закону «Про столицю» має пройти громадське обговорення та отримати висновки міжнародних експертів»

17 вересня 2019 року, 14:45

Новий законопроект «Про столицю», що зареєстрували в Верховній Раді, має пройти громадське обговорення та отримати висновки міжнародних експертів. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив на прес-конференції під час форуму Invest in Kyiv Forum 2019, який відбувається в столиці.

«Зареєстрований законопроект «Про столицю» має отримати експертну оцінку Венеціанської комісії, висновки інших міжнародних експертів. Повинне відбутися громадське обговорення. Я переконаний, у такому вигляді цей законопроект ухвалювати не можна! Він руйнує принципи децентралізації і самоврядування, позбавляє киян права обирати владу в своєму місті. А також створить хаос в управлінні столицею. Подібного немає в жодній європейській країні, у жодному європейському місті. Коли люди не впливатимуть на процеси, що відбуваються в місті, а влада – не відповідатиме перед містянами, бо її призначили», – наголосив мер Києва.

Він підкреслив, що в проекті закону фактично йдеться про централізацію влади.

«Але ж ми ж будуємо демократичну країну! У нас відбулися демократичні вибори Президента. Я вважаю, що саме на таких демократичних засадах і за демократичним законом мають відбутися і вибори в місцеві органи влади», – наголосив мер столиці.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]