Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко прокоментував випадки крадіжок велосипедів системи громадського прокату

24 серпня 2018 року, 21:35

Столична влада робитиме все можливе, аби запобігти викраденню велосипедів системи громадського прокату. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в ефірі телеканалу «Київ».

«Кожен велосипед облаштований системою GPS, яка дозволяє відстежити де цей велосипед знаходиться. Але, на жаль, випадки крадіжок і вандалізму трапляються. В нас ще є люди, які не хочуть жити в цивілізованому місті. І ми будемо з цим боротися. Будемо їх привчати. Були й випадки, коли хотіли вкрасти велосипед, але цих людей затримали», – заявив мер столиці.

За два тижні роботи системи велопрокату в Києві було вкрадено 4 велосипеди. Один з них знайшли. Крадії зняли з нього колеса. Зірвали всі механізми та готувалися фарбувати раму. Знайшли веломашину на одному з ринків електроніки столиці.

Віталій Кличко нагадав, що система велопрокату столиці поки розрахована на 33 велостанції. В прокаті сьогодні є 100 велосипедів. В рамках пілотного проекту першим оператором прокату стала всесвітньо відома компанія Nextbike, яка працює в 25 країнах світу.

Також Віталій Кличко розповів про плани щодо розвитку велоінфраструктури в столиці. За його словами, на багатьох вулицях, де здійснюють капітальний ремонт доріг, облаштовують велодоріжки.

«Наше завдання – створити всі умови для велосипедистів. Для того, аби вони відчували себе в безпеці. Аби вони також не заважали руху. Нам треба облаштувати багато велодоріжок. Для цього створений окремий підрозділ в Департаменті транспорту. Ми залучили фахівців, активістів, які розробляють систему велопростору. А наше завдання – реалізувати ці плани і очікування, для того, аби пересування велосипедом стало більш масовим у столиці», – підкреслив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]