Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко прокоментував вручення підозри першому заступнику голови КМДА Миколі Поворознику

25 січня 2022 року, 12:11

Мер Києва Віталій Кличко прокоментував вручення прокуратурою міста Києва підозри першому заступнику голови КМДА Миколі Поворознику в справі щодо земельної ділянки біля метро «Сирець». Віталій Кличко наголосив, що ділянка більше 10 років перебувала в користуванні апарату РНБО, не використовувалась за призначенням і була в занедбаному стані. Міська влада повернула землю, розчистила територію і створила там зелену зону.

«У 2019 році міська влада припинила право постійного користування ділянкою на вулиці Щусєва біля станції метро «Сирець». Місто привело занедбану територію до ладу, вивезло сміття, здійснило благоустрій території і облаштувало там сквер. Але РНБО не полишає намірів забудувати територію висотками і через правоохоронців продовжує тиснути на столичну владу», – підкреслив мер Києва.

Він нагадав, що в 2009 році земельна ділянка на вулиці Щусєва була передана апарату РНБО України в постійне користування для будівництва, експлуатації та обслуговування багатоквартирних житлових будинків із підземними паркінгами та об’єктами соціально-побутової інфраструктури.

Однак у 2019 році було встановлено, що всі 10 років ділянка не використовувалась за призначенням, будівництво не було розпочате. Натомість, на земельній ділянці утворилося стихійне сміттєзвалище.

На запитання журналістів, чи відстоюватиме надалі міська влада інтереси громади в цьому питанні, Віталій Кличко підкреслив, що місто, однозначно, вживатиме всі юридичні заходи.

«Я переконаний у правовій позиції міської влади і в тому, що закон – на нашій стороні. І ми будемо відстоювати цю позицію. Більше того, це – позиція громади міста Києва – створення зелених зон. А ті, хто хоче на власні очі все побачити, – поїдьте до станції метро «Сирець» і подивіться на гарний сквер, який ми там облаштували. Тепер замість нього РНБО хоче забудувати територію багатоповерхівками. Але громада цього не хоче. І я як мер Києва відстоюю інтереси громади, яка мені доручила це робити», – підкреслив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]