Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Микола Поворозник: Вручення підозри у справі щодо облаштування скверу замість багатоповерхівок біля станції «Сирець» – це черговий крок політичного тиску на столичну владу

25 січня 2022 року, 12:14

Вручення прокуратурою міста Києва підозри у справі щодо облаштування скверу замість забудови багатоповерхівками території біля станції метро «Сирець» – це черговий крок у політичному тиску на столичну владу. Про це в коментарі журналістам сказав перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, якому слідчі прокуратури міста вручили підозру.

«Окрім політичних мотивів, у цій підозрі я не бачу нічого іншого. Немає жодних кримінальних правопорушень. Земельна ділянка як була, так і залишилась у комунальній власності. Єдине що – на цій землі наведено лад і вона, власне, врятована від забудови в районі станції метро «Сирець». На цьому місці сьогодні знаходиться сквер: кожен може туди піти і на власні очі переконатись», – сказав Микола Поворозник.

Микола Поворозник зазначив, що йому не було роз’яснено суть підозри, і відповідно він вбачає у цьому порушення процесуальних прав.

«Щодо процедури вручення підозри – це питання більше до адвокатів. Я переконаний, що були порушені процесуальні норми в частині того, що мені не було роз’яснено суть цієї підозри. І, відповідним чином, будемо далі працювати над доказом своєї юридичної позиції. Такі справи потрібно доводити до кінця. Потрібно доводити свою правоту в ухваленні рішень. Ще раз наголошую: нічого іншого, ніж політику, в таких підозрах я не вбачаю. Триває і посилюється тиск на місцеву владу. Він уже два роки, за великим рахунком, триває. І цей тиск відбувається для того, щоб дестабілізувати управління містом», – підкреслив Микола Поворозник.

Нагадаємо, земельна ділянка, про яку йдеться, ще у 2009 році була передана апарату РНБО України в постійне користування для будівництва, експлуатації та обслуговування багатоквартирних житлових будинків із підземними паркінгами та об’єктами соціально-побутової інфраструктури на вул. Щусєва.

У 2019 році після обстеження ділянки було встановлено, що вона не використовується за призначенням, тому міська влада припинила право постійного користування ділянкою апарату РНБО. Більше того, мешканці Шевченківського району неодноразово наголошували, що хочуть бачити на місці тоді занедбаної території сквер. Важливо, що початково (до отримання РНБО) земельна ділянка була визначена як територія зелених насаджень. Та за багато років на ділянці утворився стихійний смітник, територія була у вкрай незадовільному стані.

Міська влада привела територію до ладу, було вивезено сміття та здійснено благоустрій. Згодом місто облаштувало там сквер.

Однак апарат РНБО не полишає спроб повернути собі земельну ділянку в судовому порядку. Правоохоронці тиснуть на міську владу обшуками та допитами. А тепер – і вручили підозру першому заступнику голови КМДА.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]