Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Рішення Київради про розірвання договору оренди землі на Осокорках – це сигнал для інших забудовників, які нехтують інтересами міста і громади»

31 січня 2019 року, 15:08

Мер столиці Віталій Кличко назвав справедливим рішення Київради щодо остаточного розірвання договору оренди землі із забудовником «Контактбудсервіс» на Осокорках. Відповідне рішення підтримали 77 депутатів на засіданні Київради 31 січня. Напередодні із проханням розглянути це питання як невідкладне до депутатів звернувся мер столиці Віталій Кличко.

«Ми неодноразово зустрічалися з активістами, представниками громади, представниками компанії-забудовника у пошуках компромісу. Ми надали «Контактбудсервісу» можливість до другого читання рішення про розірвання договору оренди сплатити борги місту, припинити судитися з містом щодо зменшення орендної плати та досягти порозуміння з територіальною громадою щодо забезпечення необхідної інфраструктури та зелених зон у районі забудови. Але забудовник вирішив проігнорувати громаду. Тому тепер договір оренди розірвано остаточно! Це рішення – серйозний сигнал для інших забудовників, які нехтують інтересами міста, інтересами громади», – наголосив мер столиці.

Він зазначив, що, за даними профільного департаменту КМДА, освоєння ділянки на Осокорках мали розпочати ще до 2008 року. І «Контактбудсервіс» винен міському бюджету понад 65 мільйонів гривень за оренду землі. 

За словами мера, забудовник після того, як таки представив на Містобудівній раді (фахівцям, громадськості, активістам) проект забудови, отримав низку зауважень і мав врахувати їх до наступного засідання Містобудівної ради. Та, замість цього, забудовник оприлюднив заяву, що продовжить будівництво.

Нагадаємо, у листопаді минулого року Київрада, за поданням мера столиці, ухвалила рішення про розірвання договору оренди зі скандальним забудовником на Андріївському узвозі – приватним підприємством «Маркон». Законною підставою для такого рішення стали борги забудовника перед містом, які склали майже мільйон гривень. Забудовник також не почав освоювати ділянку вчасно. Протягом трьох років після оформлення договору оренди землі, який був укладений ще у 2006 році. До того ж, забудовник порушив вимоги регулювання забудови історичної частини міста.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]