Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко розповів, у яких лікарнях за час пандемії захворіло найбільше медиків

29 травня 2020 року, 12:10

Мер Києва Віталій Кличко оприлюднив дані про те, у яких лікарнях міста за час пандемії захворіло найбільше медиків. Про це Віталій Кличко розповів під час онлайн прес-конференції, коментуючи ситуацію в лікарні швидкої допомоги, інформацію про яку вчора публікували ЗМІ.

«Зазначу, що за час пандемії найбільше випадків захворювання на коронавірус серед медиків зафіксували: в міській лікарні № 3 – 89 людей; у лікарні № 8 – 44 медика, у Центрі екстреної медицини – 26 працівників швидкої допомоги. Та в Олександрівській лікарні – 23 медики. Це, підкреслю, виявлені випадки за весь період пандемії. Тобто з березня місяця. І частина медичних працівників уже одужали. Кількість інфікованих медиків ми оприлюднюємо щодня», – сказав Віталій Кличко.

Щодо інфікованих медиків у лікарні швидкої допомоги, мер зазначив, що хворих там виявляли протягом останніх двох тижнів і ці випадки потрапляли у загальну статистику.

«Щодо ситуації в лікарні швидкої допомоги, інформацію про яку вчора публікували ЗМІ. На сьогодні в цьому медзакладі загалом виявлено 21 медпрацівника, інфікованого коронавірусом. Але виявили їх не за один день. А протягом останніх двох тижнів. І ці випадки потрапляли в загальну статистику, яку ми оприлюднюємо щодня», – підкреслив Віталій Кличко.

Він також зазначив, що понад 14 відсотків від усіх хворих мешканців Києва – це медики. На сьогодні – 420 медпрацівників. І заразилися більшість із них на роботі.

«Лікарня швидкої допомоги надає допомогу пацієнтам, що потрапляють у медзаклад в екстрених ситуаціях. І лікарі можуть не знати, що працюють із хворим на коронавірус. Коли немає часу на тестування, бо життя людини висить на волосинці», – сказав Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]