Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко розповів, як працюють під час війни фахівці «Київводоканалу» (+відео)

04 грудня 2022 року, 11:21

Мер Києва Віталій Кличко розповів історію керівника цеху аварійно-відновлювальних робіт «Київводоканалу» Рамазана Мустафаєва та показав, як працюють фахівці підприємства під час війни. Відео-історію Кличко опублікував на своїй сторінці у Facebook.

«Продовжую розповідати про #ЛюдиТвогоКиєва. Про тих киян, які роблять все, аби наше місто ставало комфортною, безпечною і гарною європейською столицею. Сьогодні – історія про 50-річного керівника цеху аварійно-відновлювальних робіт «Київводоканалу» Рамазана Мустафаєва. Чоловік – родом з Азербайджану. Вже 33 роки живе в Україні. Має дружину українку, трьох дітей та двох онуків. У далекому 1989 році він приїхав на навчання до Києва, тут і залишився. І вже понад 30 років працює в «Київводоканалі». Розпочинав професійний шлях із Бортницької станції аерації. Спершу працював інженером, а останніх 17 років – очолює цех аварійно-відновлювальних робіт «Київводоканалу», – розповів мер Києва у дописі до відео.

Із перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну Рамазан не покинув своїх підлеглих (в його підпорядкуванні 53 фахівця), а його цех продовжує усувати найскладніші аварії на водопостачальній системі Києва. За будь-якої погоди, в мирний час чи під ракетними обстрілами. Рамазан пояснює, є повітряна тривога чи немає, а киянам потрібна вода. Тож зволікати ніколи.

Зокрема, його цех займався відновленням магістрального водопроводу на перетині вулиці Володимирської та бульвару Тараса Шевченка після того, як туди влучила російська ракета 10 жовтня. Довелося працювати під обстрілами і на вулиці Кирилівській.

Через зношення системи, а останнім часом і в зв’язку з постійними відключеннями електроенергії (через ракетні обстріли росії), проривів на водопроводі побільшало. Тож нашим столичним комунальникам без роботи сидіти не доводиться. В середньому за добу ліквідовують близько 30 аварій на водопровідних мережах. Тільки цех Мустафаєва – по 10-15 аварій. Загалом від початку повномасштабного вторгнення росії фахівці «Київводоканалу» ліквідували понад 6 тисяч аварійних пошкоджень мереж.

«Довелося «Київводоканалу» напружено попрацювати і після масованих обстрілів об’єктів критичної інфраструктури 31 жовтня та 23 листопада. Зокрема, після останньої атаки, коли водопостачання було призупинене в усьому Києві. Тож наші герої-комунальники зробили все можливе, аби протягом доби усунути пошкодження, відновити енергопостачання водопровідних станцій та подати воду в домівки киян», – наголосив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]