Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко розповів, які послаблення столиця планує запровадити з 12 травня

08 травня 2020 року, 12:26

Із 12 травня в столиці планують запровадити перший етап послаблень обмежувальних заходів. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив під час онлайн прес-конференції.

«Ми наближаємося до 12 травня – дня, з якого в столиці плануємо перший етап послаблення обмежень. Нагадаю, чого саме стосуватимуться послаблення. Ми плануємо відкрити в Києві: непродовольчі магазини (загальною площею до 300 кв.м); перукарні та салони краси (за попереднім записом та не більше 1 клієнта на кожну послугу одночасно); парки та сквери: групами обмеженою кількістю осіб; тимчасові споруди (ларьки): із забороною споживання їжі та напоїв на місці; невеликі виробництва непродовольчих товарів і підприємства побутового обслуговування (ательє, побутові послуги та інші). Зможуть працювати і адвокатські та нотаріальні бюро, аудитори. А також – автокінотеатри, музеї під відкритим небом та бібліотеки – поки тільки на видачу книг, без роботи читальних залів», – повідомив Віталій Кличко.

Він наголосив, що дотримання правил безпеки співробітниками та відвідувачами закладів є обов’язковим.

«Обов’язкова термометрія співробітників та відвідувачів. Обов’язкові правила безпеки. Якщо клієнт без маски – він або не заходить у приміщення. Або це – відповідальність надавача послуг, який повинен забезпечити клієнта маскою», – наголосив мер столиці.

Він зазначив, що на першому етапі послаблень зачиненими залишаться великі торгово-розважальні центри. А також – школи, дитячі садочки, дитячі майданчики, прибережні зони відпочинку.

«Бо подивіться,  тільки за минулу добу – у нас семеро хворих дітей!» – підкреслив Віталій Кличко.

Щодо роботи громадського транспорту він зазначив, що наземний громадський транспорт працюватиме на першому етапі послаблень у нинішньому – обмеженому режимі. До 22 травня точно.

«Але ми збільшимо кількість маршрутів у ті райони, що сьогодні мало охоплені. Збільшення маршрутів стосуватиметься електротранспорту – тролейбусів і трамваїв», – додав Віталій Кличко.

Бізнес, що почне роботу, повинен вирішити питання з підвозом своїх співробітників до місця роботи.

«Метро, як я неодноразово говорив, відкриється за рішенням уряду. І це буде не одразу», – наголосив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]