Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Сьогодні у рамках ХVІ Українського муніципального форуму в Одесі відбувається День енергоефективності

28 липня 2021 року, 10:59

Мер Києва, голова Асоціації міст України Віталій Кличко в рамках ХVІ Українського муніципального форуму, що відбувається в Одесі, відкрив День енергоефективності.

«Сьогодні на нашому Форумі ми розпочинаємо День енергоефективності, який відбувається під гаслом «Від енергоефективності до Європейського зеленого курсу». Не випадково ми обговорюємо це питання сьогодні і за участю наших міжнародних партнерів. Адже одним із пріоритетів діяльності органів місцевого самоврядування є забезпечення енергоефективності. Зауважу, що за підрахунками, в порівнянні із Європою українці споживають у п’ять разів більше енергії. Сьогодні це питання гостро турбує мешканців територіальних громад. А місцева влада стикнулася з великими викликами щодо цін на енергоносії для населення та бюджетних установ. Сьогодні, в умовах, коли «Нафтогаз» підняв ціну на газ до 15 гривень, це – великий виклик: чи зможуть теплоенергетичні компанії закуповувати газ за такими цінами, чи зможуть люди платити за такими високими тарифами?» – підкреслив голова АМУ.

Він зазначив, що на форумі створили платформу, на якій очільники громад, народні депутати, представники Уряду, міжнародних фінансових організацій, громадських організацій та бізнесу зможуть фахово та змістовно обговорити питання реалізації енергоефективних заходів у громадах.

Він також подякував Німецькому товариству міжнародного співробітництва та команді проєкту «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні» за активну підтримку проведення заходу.

«З вашою допомогою органами місцевого самоврядування вже реалізовані сотні проектів у цій сфері. Тому ми переконані у необхідності і налаштовані на продовження такої ефективної співпраці. Наша спільна мета – скорочення споживання енергоносіїв, впровадження новітніх технологій, що допоможуть зменшити шкідливі викиди в атмосферу. Україна повинна впроваджувати найкращі європейські практики в цій сфері. І ми поступово вже це робимо! Дякую нашим партнерам за підтримку і допомогу! А з колегами готовий завжди ділитися досвідом щодо проектів із енергоефективності, які запроваджує останніми роками Київ», – зазначив Віталій Кличко.

XVІ Український муніципальний форум – традиційний щорічний захід Асоціації міст України, який є платформою для відкритого діалогу між місцевим самоврядуванням та центральною владою щодо розв’язання важливих питань життєдіяльності громад. Цього року у форумі беруть участь понад 500 голів українських громад, а також іноземні гості – Генеральний секретар Конгресу місцевих та регіональних влад Андреас Кіфер, спеціальний уповноважений уряду Німеччини з питань реформ у галузях урядування та децентралізації в Україні Ґеорґ Мільбрадт і депутатка Європарламенту Віола фон Крамон-Таубадель.

Перший день форуму, 27 липня, був присвячений Дню місцевої демократії та відкритого врядування. Учасники обговорили інструменти, що забезпечують участь громадян у місцевому управлінні, питання захисту прав людини на місцевому рівні, збільшення представництва жінок у політиці. Другий день форуму – 28 липня – День енергоефективності «Від енергоефективності до Європейського зеленого курсу». 29 липня відбудеться День Діалогу голів громад з представниками уряду та парламентарями. Відкриє захід та поспілкується з учасниками спікер парламенту Дмитро Разумков. Підсумком форуму стане Звернення до центральної влади, де будуть викладені пропозиції щодо розв’язання проблем територіальних громад та усунення перешкод для подальшого реформування місцевого самоврядування в Україні.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]