Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Спалахів коронавірусу в столичних гуртожитках на сьогодні не виявлено»

28 квітня 2020 року, 12:24

Спалахів коронавірусу в столичних гуртожитках на сьогодні не виявлено. Про це мер столиці Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції, відповідаючи на запитання, отримані від ЗМІ.

«У Києві сьогодні 473 гуртожитки різних форм власності. 77 з них – у комунальній власності міста. Ми дуже вчасно запровадили обмежувальні заходи. Ще 18 березня міська влада звернулася до закладів вищої освіти, аби вони виконали протиепідемічні заходи та відпустили студентів із гуртожитків додому. Студентам, які не мають можливості змінити місце перебування, дозволили жити в гуртожитках на період карантину. Керівникам закладів вищої освіти було доручено посилити санітарний і протиепідемічний режим у гуртожитках», – наголосив Віталій Кличко.

За його словам, всі заклади забезпечили миючими та дезінфікуючими засобами. Обладнали приміщення для ізоляції хворих у разі потреби. Запровадили обов’язковий температурний скринінг та постійний нагляд медпрацівниками.

«У нас були поодинокі випадки, коли в гуртожитках виявляли хворих. Всі пам’ятають ситуацію у Київському інституті музики імені Глієра. Там виявили зараженого молодого чоловіка. Втім, його вчасно госпіталізували. А всі інші студенти, які перебували в гуртожитку, пройшли двотижневу обсервацію», – підкреслив мер Києва. 

Такий же суворий режим місто запровадило і в гуртожитках, де живуть працівники комунальних підприємств столиці. Там теж постійно проводять дезінфекцію. Лікарі регулярно оглядають мешканців та вимірюють їм температуру. Якщо є підозра на коронавірус – пацієнта госпіталізують до лікарні. 

«Спалахів хвороби в столичних гуртожитках на сьогодні не виявлено», – зазначив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]