Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Столична влада сприятиме реалізації задуму щодо створення Музею сучасного мистецтва

10 лютого 2021 року, 16:27

Музей сучасного мистецтва Україні потрібен. І столична влада сприятиме реалізації цього амбітного задуму. Про це мер Києва Віталій Кличко написав у своєму Telegram-каналі.

«Мені дуже приємно, що культурна спільнота активізувалася в обговоренні майбутнього Гостиного двору. І що є фахівці, які готові об’єднуватися, працювати на спільну мету та нести відповідальність за втілення своїх ідей. Хочу підкреслити, я поділяю думку, що Україні потрібен Музей сучасного мистецтва. Бо для кожної країни це – простір для візуалізації, осмислення та обговорення сценаріїв розвитку суспільства. Столична влада 5 років тому разом із арт-спільнотою ініціювала і підтримує низку проектів, спрямованих на розвиток сучасного мистецтва. Зокрема, KyivArtWeek. Тому ми, безумовно, сприятимемо реалізації амбітного задуму, і готові працювати з професійною спільнотою, щоб разом шукати місце для створення Музею сучасного мистецтва. Буде це в Гостиному дворі чи в іншій будівлі стане зрозуміло після експертизи щодо придатності конкретно цієї пам’ятки архітектури для повноцінного та масштабного розгортання Музею. Разом із тим, Гостиний двір може вмістити кілька інституцій, ставши культурним центром Подолу і столиці загалом», – підкреслив Віталій Кличко.

Він зауважив, що місто готове розглянути й інші варіанти – пошук придатних локацій, ревіталізацію іншої будівлі чи відведення землі під будівництво Музею сучасного мистецтва з відповідною інфраструктурою.

«Я переконаний, разом із небайдужими фахівцями ми зможемо нарешті створити в Києві якісно нову музейну інституцію. Музей сучасного мистецтва, що привертатиме увагу українців до мистецтва, яке осмислює нашу сучасність. А світової спільноти – до українських митців, до Києва як сучасного глобального міста і до України», – підкреслив Віталій Кличко.

 

 

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]