Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Столична влада звернулася до суду, аби не допустити відключення теплоелектростанцій у Києві»

15 червня 2018 року, 20:37

Столична влада звернулася до суду, аби змусити НАК «Нафтогаз» укласти угоду на газопостачання «Київтеплоенерго» та не допустити відключення теплоелектростанцій, які виробляють електроенергію для столиці. Оскільки таке відключення може призвести до вкрай негативних наслідків. Про це в ефірі телеканалу «NewsOne» заявив мер столиці Віталій Кличко.

«Ми змушені звернутися до суду, щоб не допустити зупинки газопостачання ТЕЦ, що виробляють не лише теплову, а й електричну енергію. Сподіваюся, найближчим часом позов буде розглянутий і ми вирішимо проблему з відсутністю гарячої води в столиці. Я роблю все, аби захистити інтереси киян. А платити чужі борги? Вибачте, 1 мільярд 200 мільйонів – це 10 нових дитячих садків! Кияни не повинні сплачувати за наслідки господарської діяльності приватних компаній», – зазначив Віталій Кличко.

Нагадаємо, близько 3 тисяч житлових будинків Києва залишаються без гарячої води через відмову НАК «Нафтогаз» укласти договір із КП «Київтеплоенерго» на постачання природного газу.

Віталій Кличко неодноразово заявляв, що місто не може взяти на себе борги приватної компанії, які накопичувалися не один рік. До того ж, частина цієї заборгованості – це штрафи та пені, що не мають джерела погашення. І місто не має права брати на себе заборгованість, точна сума якої не визначена. Стаття закону, на якій наполягає «Нафтогаз», – спірна і не може зобов’язати місто взяти тягар мільярдних боргів без детального їх аналізу.

За словами мера столиці, такими є висновки не лише міських фахівців, але й експертів міжнародних аудиторських компаній із «великої четвірки».

Віталій Кличко запевнив, що місто готове до конструктивного діалогу, але  за умови, що враховуватимуться не тільки фінансові інтереси компаній, але й інтереси киян.

Сьогодні місто послідовно виконує рішення Київради щодо припинення угоди з «Київенерго» та повертає під контроль громади майно, що 17 років перебувало в управлінні комерційної структури.

Наразі завершений перший етап повернення майна. Зокрема, повернуто місту і передано в експлуатацію «Київтеплоенерго» 65 тисяч одиниць майна. До штату комунального підприємства переведені близько 5 тисяч працівників. Також підприємство вже ліквідувало майже тисячу пошкоджень теплових мереж в процесі підготовки до зими та отримало необхідні ліцензії і тарифи для роботи від КМДА та НКРЕКП.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]