Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Столиця виділила 2 мільярди гривень, щоб не підвищувати тарифи на тепло та гарячу воду для киян

11 листопада 2021 року, 21:46

Київ виділив 2 мільярди гривень, аби покрити різницю вартості газу теплопідприємствам та не підвищувати тарифи на тепло та гарячу воду. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в ефірі ток-шоу «Народ проти» на телеканалі «Україна 24».

«Столиця виділила 2 мільярди гривень із бюджету міста, аби покрити різницю вартості газу теплопідприємствам, щоб цього опалювального сезону тарифи на тепло і гарячу воду для населення не підвищувалися. Але, в нас є інша критична ситуація. Ми знаємо, що з 12 великих теплогенеруючих підприємств країни на 10 – недостатні запаси енергоносіїв. І ця ситуація, у разі великих морозів, може призвести до віялових відключень, чого не було багато років», – наголосив Віталій Кличко.

Він також зазначив, що Україна сьогодні може збільшити видобуток власного газу і менше залежати від світової ціни на газ.

«Наша країна може видобувати власний газ. Чому ми маємо залежати від європейських цін на газ, інших енергоносіїв? Які потягнуть за собою і здорожчання продуктів та іншого, тобто вдарять по кишенях українців. Тому, вважаю, повинен зібратися енергетичний штаб і ухвалити важливі рішення. Так, збільшення видобутку займе чимало зусиль та часу, але ми повинні і можемо це зробити», – зазначив Віталій Кличко.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]