Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Тарифи на тепло у цьому опалювальному сезоні не збільшаться – АМУ та Уряд підписали Меморандум (+фото)

09 лютого 2021 року, 11:45

Сьогодні, 9 лютого 2021 року, підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері централізованого постачання теплової енергії та постачання гарячої води між Кабінетом Міністрів України та Асоціацією міст України. Про це мер Києва, голова Асоціації міст України Віталій Кличко заявив після підписання Меморандуму.

За дорученням Правління АМУ Меморандум підписав Голова Асоціації міст України Віталій Кличко. Із боку Уряду – Міністр розвитку громад та територій України, Перший заступник Міністра енергетики України, Голова НКРЕКП, Голова правління НАК «Нафтогаз України».

Підписавши Меморандум, сторони домовилися, що тариф на тепло та гарячу воду для населення до кінця опалювального сезону не зростатиме, а підприємства комунальної теплоенергетики отримають природний газ в обсягах, що забезпечить стале проходження опалювального сезону.

Уряд погодився, що збитки комунальних підприємств, отримані від державного регулювання тарифів на тепло для населення в цьому опалювальному сезоні, будуть компенсовані до 1 жовтня 2021 року. Мінрегіон, Міненерго, НАК, АМУ спільно визначать фінансові джерела для цієї компенсації і розроблять відповідні законодавчі інструменти.

«Підписання Меморандуму – це перший крок у налагодженні дієвого діалогу між центральною владою та місцевим самоврядуванням із питань централізованого теплопостачання. Ми очікуємо, що Уряд дотримається усіх домовленостей і не допустить кризи в системі теплозабезпечення населення та соціальних об’єктів», – зазначив Голова Асоціації міст України Віталій Кличко.

Завдяки наполегливим діям АМУ, Уряд визнав, що проблеми підприємств теплопостачання, які накопичувалися роками в результаті державного регулювання, потребують вирішення на центральному рівні і не мають перекладатися на місцеві бюджети.

Нагадаємо, домовленість про укладення Меморандуму була досягнута 20 січня під час зустрічі міських голів з Урядом.

Підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Кабінетом Міністрів України та Асоціацією міст України

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]