Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Тепер у режимі онлайн можна дізнатися, наскільки забруднене повітря в Києві»

06 вересня 2019 року, 11:00

Тепер у режимі онлайн можна дізнатися про те, наскільки забруднене повітря в тому чи іншому районі Києва, як коливається кількість шкідливих речовин у залежності від напрямку вітру та погодних умов.

Все це можна відслідковувати за допомогою платформи моніторингу якості повітря. Про це мер Києва Віталій Кличко написав на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook та опублікував відео, що демонструє, як працює ця система.

«Нещодавно фахівці Kyiv Smart City запустили платформу моніторингу якості повітря в столиці. Цей сервіс доступний на порталі: https://air.kyivsmartcity.com/. Інформація про якість повітря відображена на інтерактивній мапі і постійно оновлюється», – написав мер столиці.

За його словами, фахівці моніторять ситуацію і фіксують дані на 10 локаціях в усіх районах столиці, у майбутньому мережу незалежних вимірювальних станцій розширять.

«Забір повітря здійснюється щоденно. Аналізують його за 8 показниками: формальдегід (CH₂O), діоксид азоту (NO₂), чадний газ (CO), кисень (O₂), вуглекислий газ (CO₂), температура повітря, вологість, атмосферний тиск. Цим сервісом також можуть користуватися контролюючі органи, що опікуються екологічною ситуацією у місті», – зазначив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]