Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Цього року в столиці відремонтували 50 відділень в лікарнях та закупили медобладнання на 700 мільйонів гривень»

03 грудня 2019 року

У 2019 році в столиці відремонтували більше 50 відділень у медичних закладах та закупили для них обладнання майже на 700 млн гривень. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко журналістам, звітуючи про результати роботи міської влади за 2019 рік.

«Друга найбільша стаття витрат столичного бюджету – медицина. Видатки на неї цього року становили майже 11 мільярдів гривень. Для порівняння, у 2016-му – 6,4 мільярда. Ми продовжуємо оснащувати медичні установи столиці сучасним обладнанням. Цього року на найновішу медичну техніку витратили майже 700 мільйонів гривень», – заявив Віталій Кличко.

Так, вперше за кілька десятиліть усі пологові будинки столиці забезпечені сучасним обладнанням. Усього на ремонт закладів медичної сфери цього року спрямували понад 1 мільярд гривень. Це, зокрема, більше 50 відремонтованих відділень у лікарнях, оновлені пологові будинки, термосанація 12 будівель медзакладів.

«Цього року ми придбали ще 25 автомобілів швидкої для Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф столиці на суму 65,6 мільйона гривень. Наразі триває процедура закупівлі ще 39 машин», – додав Віталій Кличко.

Усього ж, за кілька останніх років, місто закупило 164 спецавто для надання невідкладної медичної допомоги. Це нові автомобілі з сучасним обладнанням.

Мер нагадав, що доходи бюджету Києва порівняно з 2018 роком збільшилися на три мільярди. Загалом у 2019-му місто отримало 60 мільярдів гривень надходжень.

Найбільше зросло фінансування сфери освіти – ця галузь отримала рекордні 18,6 млрд грн; охорони здоров’я –  на неї спрямували майже 11 млрд грн; соціального захисту та соцзабезпечення – 8,3 млрд грн.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]