Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «У наступному році ми плануємо підсвітити історичні будівлі міста та мости, а також провести реконструкцію набережної біля МВЦ»

29 грудня 2016 року, 17:51

У наступному році історичні будівлі міста та мости підсвітять, а також буде облаштована набережна біля Міжнародного виставкового центру та розпочнеться реконструкція Київського зоопарку. Про це в ефірі «Радіо Київ» заявив мер столиці Віталій Кличко.

«Я був у багатьох містах світу, і хочу в Києві запровадити таку традицію – ввечері підсвічувати ключові історичні будівлі міста та мости. Ми вже виділили кошти на цей проект, і, впевнений, це надасть незабутнього шарму нашому місту», – зазначив мер Києва.

Також Віталій Кличко розповів, що у зонах відпочинку біля Дніпра буде встановлене додаткове освітлення, а добре відомі всім киянам і гостям столиці місця відпочинку зміняться до невпізнаваності.

«Можливо це сподобається не всім, але ми продовжимо прибирати незаконно розміщені торгові кіоски і облаштовувати відкриті простори на місцях, де знаходилися МАФи – на зелених зонах, тротуарах. Я неодноразово казав і ще раз повторюю: Київ буде містом парків і скверів, а не МАФів», – підкреслив міський голова.

Він додав, що міська влада зараз проводить переговори з інвесторами щодо облаштування столичного Гідропарку.

«Гідропарк – унікальна рекреаційна зона, яка, на жаль, перетворилася на територію «наливайок». Ми неодмінно це змінимо, і побудуємо у Гідропарку український аналог Діснейленду, який стане чудовим місцем відпочинку і для дітей, і для дорослих», – зауважив Віталій Кличко.

До того ж, за словами міського голови, до «Євробачення», яке відбудеться у Києві в травні, буде облаштована сучасна набережна біля Міжнародного виставкового центру поблизу метро «Лівобережна».

«Також у наступному році ми розпочнемо реконструкцію столичного зоопарку, адже зараз там використовується лише третина території, усе інше поки що знаходиться у занедбаному стані. Впевнений, що нам вдасться зробити Київський зоопарк сучасним звіринцем європейського рівня», – наголосив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]