Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Україна не зверне з обраного європейського шляху, як би того не хотів агресор

22 лютого 2022 року, 18:13

Україна не зверне з обраного європейського шляху, як би того не хотів агресор. Про це під час зустрічі з делегацією політиків та громадських діячів Великої Британії заявив мер Києва Віталій Кличко.

Він подякував країнам-партнерам України, які в критичний для України час надають їй підтримку та допомогу. Зокрема, Віталій Кличко передав слова подяки прем’єру Борису Джонсону за його принципову позицію в підтримці нашої країни. Та за санкції, які Велика Британія вже розпочала застосовувати проти оточення Путіна.

«Україна не зверне з обраного європейського шляху, як би того не хотів агресор. Росія сьогодні намагається змінити сучасний світ, руйнуючи систему європейської безпеки. Нас намагаються знову повернути в радянські часи, у часи диктатури. Всі побачили, як Російська Федерація поводить себе. Як вона цинічно порушила територіальну цілісність України, зокрема визнавши самопроголошені псевдореспубліки, відкрито і нахабно ввела туди війська. Росія агресивно шантажує Європу своїм головним ресурсом – газом. А також – великою армією. Після Донецька та Луганська агресор може націлитися на будь якій сусідній регіон. А Україна, нагадаю, держава в центрі Європи», – наголосив Віталій Кличко.

Він зазначив, що стримати подальшу агресію Кремля можливо, тільки об’єднавши зусилля демократичного світу. Зокрема, допоможуть стримати агресора і потужні економічні санкції.

Віталій Кличко також розповів про те, що столиця та інші регіони України розбудовують систему територіальної оборони, працюють над забезпеченням роботи критичної інфраструктури в умовах можливої надзвичайної ситуації.

«Вже багато людей записалися в батальйони територіальної оборони та проходять навчання на полігонах. У Києві немає паніки. Немає черг у супермаркетах. Як би нас не намагалися залякати. Бо мешканці і столиці, і країни загалом згуртувалися. Ми спокійні і рішучі, ми готові захищати свої міста, свої родини і домівки, готові дати відсіч агресору», –  наголосив Віталій Кличко.

Делегація політиків Великої Британії працюватиме в Україні кілька днів. Вони вивчатимуть ситуацію та напрацюють пакет необхідної допомоги, яку можуть надати Україні. До складу делегації увійшли: Міністр з питань Конституції, Генеральний прокурор Уельсу, член парламенту Уельсу від Лейбористської партії Мік Антонів, лідер Валлійської націоналістичної партії Уельсу, депутат парламенту Уельсу Адам Прайс, колишня депутатка Європарламенту від лейбористів Північно-західної Англії та активний член громадських організацій ЄС Джулі Уорд, Генеральний секретар профспілки машиністів ASLEF Мік Велан та генеральний секретар Національної профспілки шахтарів Кріс Кітчен, відомий журналіст і письменник Пол Мейсон.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]