Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко в Давосі: Сьогодні ми говоримо тут про те, як Україні перемогти та про повоєнне відновлення

17 січня 2023 року, 15:55

Однією з головних тем Всесвітнього економічного форуму в Давосі є війна в Україні та відновлення миру. Підтримка й необхідна допомога нашій державі в боротьбі проти російського агресора. А також – повоєнне відновлення України. Про це мер Києва, голова Асоціації міст України Віталій Кличко заявив в ефірі національного телемарафону.

«Дуже важливо тримати фокус уваги на війні в Україні і на подальшій допомозі нашій державі. Зустрічатися, переконувати світових політиків та бізнес. Ми говоримо про життєвоважливі речі для нашої країни. По-перше – це системи ППО, важке озброєння. Ми повинні захищати наші міста, наших громадян, інфраструктуру, яку нищить ворог. Нам необхідна зброя, щоб захиститися і щоб  перемогти!» – наголосив Віталій Кличко.

Також він зазначив, що проводить багато зустрічей з іноземними партнерами, на яких обговорює можливість економічної та гуманітарної допомоги Україні та Києву. Зокрема, і щодо повоєнного відновлення інфраструктури.

«Сьогодні нам потрібні генератори на випадок тривалих відключень електрики. Нам потрібна фінансова допомога. Ми говоримо тут і про «час після війни». Нам треба буде відновлювати країну. Нам потрібні будуть великі інвестиції. І в Давосі ми з братом зустрічаємося з урядовцями, з мерами великих європейських міст, із представниками світового бізнесу. Вони запевняють, що допомагатимуть і надалі. Бо сьогодні всі бачать криваве обличчя російської агресії. І всі розуміють – росія чинить в Україні геноцид», – підкреслив Віталій Кличко.

Зокрема Віталій Кличко в Давосі зустрівся з віце-канцлером – міністром економіки  Німеччини Робертом Хабеком.

«Говорили про подальшу підтримку і допомогу Україні. Зокрема, передачу озброєння. Позитивні рішення ухвалені. Хороші новини будуть скоро!» – зазначив після зустрічі Віталій Кличко.

Також Віталій та Володимир Клички зустрінуться  з Президенткою ЄБРР Оділь Рено-Бассо, візьмуть участь у стратегічній сесії «Відбудова України» та в неформальній зустрічі лідерів світової економіки «Підготовка до нової геополітичної ери», де, зокрема, обговорять відновлення миру та порядку, необхідну допомогу Україні.

Виступить Віталій Кличко і на заході, що традиційно організовує американське видання The Washington Post, який збере цього року найвпливовіших американських і світових політиків та представників світового бізнесу.

Також брати Клички візьмуть участь в українському сніданку у Давосі.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]