Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко в День медика відвідав лікарню, де під час широкомасштабної війни відкрили два нових відділення (+фото)

27 липня 2023 року, 13:44

Мер Києва Віталій Кличко в День медика відвідав міську клінічну лікарню № 4, де під час широкомасштабної війни відкрили два нових відділення. Це відділення офтальмології, якого раніше в лікарні не було. Та повністю оновлене і переоснащене відділення анестезіології та інтенсивної терапії.

«Відділення офтальмології та мікрохірургії ока відкрили минулого року. За рахунок місцевого бюджету відділення укомплектоване найсучаснішим діагностичним, хірургічним та лазерним обладнанням для надання допомоги пацієнтам із захворюваннями ока. На загальну суму більше 50 млн грн. Для роботи у відділенні сформовано потужну команду фахівців. Тільки цього року тут надали допомогу близько 2 000 пацієнтів, цивільним та військовослужбовцям», – зазначив Віталій Кличко.

Це відділення – одне з п’яти в місті, де мешканцям надають безкоштовне хірургічне лікування катаракти з імплантацією інтраокулярної лінзи за програмою «Здоров’я киян» за кошти місцевого бюджету. Також основні напрямки допомоги – сучасна діагностика офтальмологічних захворювань на комп’ютеризованому обладнанні. Безкоштовна мікроінвазивна хірургія катаракти та глаукоми, заміна кришталика, операції при відшаруванні сітківки, всі види лазерних методів лікування, зокрема у пацієнтів із діабетом. Ургентна допомога при гострих захворюваннях та травмах ока.

Коштом місцевого бюджету капітально відремонтували в лікарні й відділення анестезіології та інтенсивної терапії на 15 ліжок. Із можливістю розгортання до 20 ліжок. Місто закупило сучасне високотехнологічне лікувально-діагностичне обладнання на загальну суму 25 млн грн. Замінили у відділенні всі комунікації, підвели медичні гази, оновили вентиляційну систему. Це відповідає всім сучасним вимогам та міжнародним стандартам.

«Сьогодні відділення вже приймає пацієнтів, що потребують невідкладної допомоги. За пів року тут провели близько 2-х тисяч анестезій, пролікували у відділені більше 350 хворих – як цивільного населення, так і військовослужбовців», – розповів Віталій Кличко.

Нещодавно, за кошти меценатів, на території лікарні № 4 облаштували за європейськими стандартами доріжки для реабілітації людей із порушеннями опорно-рухового апарату та травмами. На них пацієнти, серед яких немало військових, вчаться практично заново ходити.

Віталій Кличко привітав медиків із професійним святом та подякував за їхню відданість справі і виконання такої непростої місії. Рятувати життя і здоров’я киян – цивільних та захисників України.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]