Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко в День Соборності України вручив рідним загиблих Героїв державні нагороди та відзнаки від столиці

22 січня 2024 року, 16:23

Мер Києва Віталій Кличко у столичній мерії в День Соборності України вручив рідним загиблих киян-військовослужбовців державні нагороди та відзнаки Київського міського голови – медалі «Честь. Слава. Держава». Посмертно нагороджено 28 Захисників України.

«105 років тому на Софійській площі столиці був проголошений Акт злуки. Ця історична подія об’єднала українські землі в одну незалежну державу. Це символічний для України день. І ми маємо усвідомлювати – щоб бути сильними, ми повинні бути об’єднаними. Бо тільки в єднанні – людей, зусиль, прагнень, – запорука Перемоги над ворогом. Сьогодні ми зібралися, щоб вшанувати пам’ять ваших рідних, наших українських Захисників, які віддали найдорожче – своє життя за свободу, незалежність та цілісність України. Ваші рідні мужньо тримали оборону Києва. Захищали Ірпінь, Гостомель, Бучу, Маріуполь, Бахмут. Брали участь у запеклих боях на Донецькому, Луганському, Запорізькому та Харківському напрямках. Рятували життя цивільних. Відбивали атаки ворога, навіть перебуваючи в оточенні. Билися за наше вільне, європейське майбутнє. Ми вдячні вам за те, що виховали Героїв, які з честю та гідністю служили українському народові. Імена ваших рідних назавжди залишаться в історії України», – підкреслив Віталій Кличко.

Вручення рідним загиблих Героїв державних нагород та відзнак від столиці (фото – КМДА, Любов Голуб’ятнікова)

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]