Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Велика кількість розривів тепломереж відбувається через тривалу відсутність гарячої води»

23 листопада 2018 року, 15:18

Велика кількість аварій на тепломережах відбувається через тривалу відсутність гарячої води в трубах. Місто протягом півроку мало проблеми з гарячим водопостачанням через відмову «Нафтогазу» постачати Києву газ. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив в ефірі радіо «НВ».

«Сьогодні ми отримуємо наступну серію проблеми – велику кількість розривів на тепломережах. Протягом літа не було води в трубах. А корозія набагато швидше руйнує їх, коли є доступ кисню та немає води. Тому зараз, коли підключили теплопостачання та гаряче водопостачання, стається велика кількість розривів. Зранку до вечора ми реагуємо і терміново латаємо такі труби», – сказав Віталій Кличко.

Він нагадав, що в Києві більше 2,5 тисяч кілометрів труб тепломережі, більше 80 відсотків яких – зношені, адже протягом багатьох років в оновлення цієї інфраструктури не вкладали коштів.

«Сьогодні ми терміново ліквідовуємо розриви на Виноградарі, де складна ситуація. У Голосіївському районі. Робимо все можливе, щоб якнайшвидше люди отримали тепло та гаряче водопостачання», – додав він.

Мер нагадав, що протягом півроку місто не мало гарячого водопостачання через позицію державної компанії «Нафтогаз», яка відмовилась постачати Києву газ, поки місто не поверне їй борги приватної компанії «Київенерго». «Нафтогаз» намагався перекласти на комунальне підприємство «Київтеплоенерго» штрафи і пені «Київенерго» у сумі 1,2 млрд гривень у зв’язку із тим, що столична влада повернула в управління міста теплоенергетичний комплекс Києва, що перебував в управлінні приватної компанії «Київенерго».

«Недержавницька позиція керівника «Нафтогазу» призвела до того, що в Києві не було гарячої води. Не Кличко закрутив вентиль! Я робив все можливе, щоб повернути гаряче водопостачання. Із боргами населення ми готові поступово розбиратися. Але пені і штрафи за комерційну діяльність приватної компанії «Київенерго» ми не можемо сплачувати за рахунок громади. Суди ми виграли і довели, що не повинні це платити», – додав він.

Віталій Кличко зазначив, що за 1,2 млрд гривень можна, наприклад, побудувати близько 100 кілометрів доріг або 10 дитячих садків чи кілька шкіл.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]