Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Від початку року з туристичного збору столиця отримала в бюджет 22 мільйони гривень

15 вересня 2021 року, 20:05

За рахунок туристичного збору від початку року бюджет столиці отримав 22 мільйони гривень. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко в ефірі програми «Ексклюзив» з Валерієм Калнишем на телеканалі «Прямий».

«На сьогодні столицю відвідали близько 300 тисяч іноземців. Туризм – одна із важливих сфер нашого старовинного і гарного міста. Київ привабливий і тим, що ціни, в порівнянні з іншими країнами, набагато нижчі. Але, наприклад, одна родина туристів з Близького Сходу, яких зараз багато приїздить в Україну, залишає в Києві від 300 до 500 доларів на добу. Це проживання в готелях, це відвідування ресторанів і кафе, концертів. З початку року тільки від туризму бюджет нашого міста отримав більше 22 мільйонів гривень», – зазначив Віталій Кличко.

Варто зазначити, що 5-ту частину від загального числа туристів на сьогодні складають туристи з  країн Близького Сходу. А найбільше до Києва їде туристів із США – понад 26,5 тисячі осіб із початку року, з Ізраїлю – понад 22 тисячі осіб та Туреччини – понад 21 тисячу осіб.

Із Близького Сходу цього року Київ відвідують туристи з Саудівської Аравії, ОАЕ, Ізраїлю, Туреччини. Що стосується Саудівської Аравії, то з початку року звідти приїхало понад 13 тисяч туристів. Оскільки з’явилося пряме авіасполучення між країнами. І в липні минулого року був запроваджений безвізовий режим між країнами. Крім того, більшість країн Європи лишаються для туристів з Аравії закритими.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]