Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко відкрив оновлений парк «Володимирська гірка» (+відео)

25 травня 2018 року, 15:50

Мер Києва Віталій Кличко відкрив оновлений парк «Володимирська гірка». Міський голова оглянув оновлені доріжки, дитячий майданчик, лавки та реконструйовану альтанку парку. Він нагадав, що ремонтні роботи у парку розпочалися в минулому році.

«Як і планували, ми відкриваємо оновлену зелену зону до Дня міста. Щоб кияни та десятки тисяч гостей столиці, які завітають на фінал Ліги Чемпіонів та на свято Києва, змогли насолодитися чудовими краєвидами, які відкриваються із пагорбів над Дніпром, – заявив Віталій Кличко. – Я хочу подякувати робітникам, які працювали тут у три зміни – вранці, вдень і вночі. Аби до Дня міста у столиці з’явилася ще одна сучасна і комфортна зона відпочинку».

Віталій Кличко разом із дітьми запустив у небо кілька десятків метеликів – як символ яскравості природи, символ оновлення ще однієї зеленої зони у столиці. На сьогодні завершена реконструкція верхньої частини Володимирської гірки. Реконструкцію нижнього плато парку здійснять у рамках другої черги.

Парк «Володимирська гірка» був закладений у 19 столітті та є пам’яткою садового мистецтва. Востаннє реконструкцію тут здійснювали до літньої Олімпіади у 1980 році. Тобто майже 40 років тому.

В оновленому парку облаштовано садові доріжки, встановлено сучасну систему поливу газонів, повністю прокладено нову мережу дощової каналізації, встановлено нові ліхтарі, огородження та укріплено схили і підпірні стіни. Також встановлено систему відеоспостереження, нові лави для відпочинку, облаштовано і великий дитячий ігровий комплекс.

Для подальшого укріплення і відновлення демонтували старі сходи, що ведуть із нижньої тераси до центральної алеї. За словами міського голови, невдовзі планується відкрити і нові сходи на Старокиївській горі від Пейзажної алеї до урочища Гончарі–Кожум’яки. Там на сьогодні тривають активні роботи.

«Плануємо у майбутньому продовжити сходи, щоб з’єднати Пейзажну алею, Алею художників із Володимирською гіркою та Аркою Дружби народів у єдиний туристичний маршрут», – зауважив Віталій Кличко.

Також улітку планують відкрити оновлені парки у різних районах столиці, аби кияни могли комфортно відпочити неподалік від дому, а не їхали через усе місто в парк «Наталка» на Оболонь чи у центр – на Володимирську гірку.

«Ще багато роботи! Адже деякі столичні зелені зони залишаються у занедбаному стані. Але ми робимо Київ більш гарним і комфортним!» – підкреслив Віталій Кличко.

Відкриття оновленого парку «Володимирська гірка»

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]