Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко відкрив оновлений Сирецький парк (+відео)

28 вересня 2018 року, 13:49

Мер Києва Віталій Кличко відкрив оновлений Сирецький парк у Шевченківському районі столиці.

«Сьогодні ми відкриваємо оновлений Сирецький парк. Місцеві мешканці знають, що ця зона відпочинку була у занедбаному стані. Тепер вона виглядає гарно, сучасно і люди задоволені. Цього року ми запланували оновити у столиці 10 парків та скверів», – сказав Віталій Кличко.

Невдовзі, зауважив він, мешканці мікрорайону «Троєщина» також матимуть свою сучасну зелену зону відпочинку вздовж проспекту Шухевича.

Площа Сирецького парку – 22 гектари. Капітальний ремонт поки зробили на 4,5 гектарах. У парку вимостили доріжки плиткою-ФЕМ, встановили 4 альтанки, сучасне LED-освітлення, нові лави, урни для сміття, облаштували новий газон та систему поливу. Працює тут пункт охорони та розпочали роботи з монтажу системи відеоспостереження. Буде в парку згодом і доступ до інтернету.

Для швидкого та комфортного орієнтування у парку також встановили навігаційні покажчики та інформаційні тумби.

Для дітей у Сирецькому парку встановили два ігрових майданчики із сучасним покриттям, пісочницю. Один із майданчиків – зручний для діток із інвалідністю.

Для активного відпочинку дорослих у парку є антивандальний спортивний майданчик з тренажерами і мультифункціональний майданчик для гри у волейбол та баскетбол, є тенісні столи, окремі шахові зони. В оновленій зоні відпочинку з’явився і будиночок садівника, і додаткова громадська вбиральня, яка враховує потреби мам з дітьми та людей із інвалідністю. Планують відновити танцювальний майданчик та облаштувати галявину для медитацій.

Уздовж парку на вулиці Парково-Сирецька облаштовано тротуар, а також кармани для паркування авто, встановлене сучасне LED-освітлення.

Вартість капітального ремонту парку – 31 млн гривень.

Усього, зазначив Віталій Кличко, цього року на оновлення парків та скверів столична влада виділила рекордну суму – понад 200 млн грн.

Також мер Києва вручив сертифікат на набір паркових шахів дитячому шаховому клубу «Товариш». У клубі сьогодні займається 270 учнів. Серед вихованців клубу – одна чемпіонка Європи та 2 чемпіони України.

Нагадаємо, тільки цього року в столиці після капремонту до Дня міста відкрили першу чергу оновленого парку «Володимирська гірка». Потім – парк «Відрадний» у Солом’янському районі, першу чергу парку «Перемога» у Дніпровському районі. Сквер на Подолі біля кінотеатру «Жовтень» та другу чергу парку «Наталка». Першу чергу парку «Муромець» та скульптуру Іллі Муромця.

Відкриття оновленого Сирецького парку в Шевченківському районі

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]