Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко відкрив оновлену Алею художників: «Це – наш київський Монмартр» (+фото)

01 червня 2019 року, 19:45

Мер Києва Віталій Кличко відкрив оновлену Алею художників, яку капітально відремонтували та подовжили до столичного фунікулера. А також провів невелику екскурсію новими туристичними маршрутами екс-президенту Грузії Міхеілу Саакашвілі, який долучився до відкриття Алеї художників.

«Сьогодні знакова подія! Ми презентуємо оновлену Алею художників. Я переконаний, вона стане київським Монмартром. Тому сьогодні свято і для киян, і для наших митців, які виставляють тут свої роботи. Прогулюючись цією алеєю, можна побачити гарні краєвиди на Поділ та річку Дніпро. Це також важливе туристичне місце. Щодня його відвідують тисячі киян і іноземців. Які і милуються Києвом, і через творчість наших митців більше дізнаються про Україну та про нашу столицю. Які купують і популяризують українське мистецтво», звернувся до киян Віталій Кличко.

Під час ремонту Алеї художників було зроблено все, аби і художники, і відвідувачі почувалися комфортно. Облаштували окрему дерев’яну променаду та кілька оглядових майданчиків. Встановили красиву огорожу. Увечері можна побачити гарну декоративну підсвідку Алеї. Задля безпеки відвідувачів та самих художників облаштували шляхи евакуації. 

Також були виконані роботи з укріплення стіни вздовж парку скульптур музею Кавалерідзе до альтанки, яку повністю відреставрували. Здійснили благоустрій території. Для людей з інвалідністю та батьків з колясками встановили пандуси. Задля безпеки встановили камери відеоспостереження.

Мер зазначив, що оновлена Алея художників стала частиною великого туристичного маршруту, який створюють в історичному центрі столиці. Він розпочинається від Пейзажної алеї, йде до сходів в урочище Гончарі-Кожум’яки, далі – до Андріївського узвозу, через Алею художників – до нового пішохідного мосту.

«В наших планах – зробити цей маршрут до Києво-Печерської лаври.  І ми зараз працюємо над цим», – наголосив мер.

Віталій Кличко з Міхеілом Саакашвілі також прогулялися новим пішохідно-велосипедним мостом від Володимирської гірки до Арки дружби народів. Мер поцікавився у людей, чи подобається їм новий об’єкт. Люди дякували та побажали й надалі втілювати в Києві цікаві і гарні проекти. 

Відкриття оновленої Алеї художників

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]