Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко відкрив першу чергу реконструкції вхідної групи на Труханів острів (+фото)

23 жовтня 2020 року, 17:37

Мер Києва Віталій Кличко відкрив першу чергу реконструкції вхідної групи на Труханів острів.

«Ми розпочали велику реконструкцію Труханового острову – улюбленого місця відпочинку різних поколінь киян. Тут кияни та гості столиці займаються спортом, купаються в Дніпрі, відпочивають. Наші острови – це легені нашого міста, і ми маємо привести їх до ладу. Тому розпочали реконструкцію Труханового острову із вхідної групи», – сказав Віталій Кличко.

Так, на Трухановому острові планують створити рекреаційний маршрут і здійснити благоустрій прилеглої території.

У рамках першої черги реконструкції впорядковано 5,5 гектарів території острову.

Зокрема, родзинкою першої черги оновлення є навіс-пергола – архітектурна споруда, що вдень захищатиме відвідувачів від спеки, а вночі сяятиме гарною підсвіткою.

До роботи над перголою були залучені фахівці з усієї України. Довжина зварювального шва, яким з’єднані елементи конструкції, складає 16 км. Це – як відстань від Києва до аеропорту Бориспіль.

Загалом у цій частині острова передбачені три черги реконструкції. У рамках наступних черг, зокрема, планують облаштувати алею, амфітеатр та фонтан.

«Наступного року ми плануємо продовжити і реконструкцію парку «Муромець», парку «Наталка» – зокрема, збудувати пішохідний міст на острів «Оболонський». Продовжити наш великий пішохідний маршрут – від парку «Хрещатий» до Києво-Печерської лаври. Ми працюємо над тим, щоб наші зелені зони були справді європейського рівня», – зазначив Віталій Кличко.

Перша черга реконструкції вхідної групи на Труханів острів

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]