Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко відвідав міжнародний турнір із боксу у Бердичеві

19 серпня 2017 року, 14:13

 

Мер Києва Віталій Кличко відвідав міжнародний молодіжний турнір класу «А» на призи братів Кличків у Бердичеві.

«Я радий, що вже 19 років поспіль відбувається турнір, який відкриває нові імена у боксі. За ці роки в турнірі взяли участь більше тисячі спортсменів із багатьох країн світу», – сказав Віталій Кличко, відкриваючи фінал змагань.

Цьогоріч участь в Klitschko Tournament беруть спортсмени з 13 країн. Віталій Кличко побажав успіху всім учасникам турніру.

«Без боротьби ніколи не буде перемоги!», – сказав він.

Мер Києва згадав історію, як багато років тому, в юності, при перегляді боксерського поєдинку, де чемпіонський пояс здобув Майк Тайсон, він запевнив своїх друзів, що згодом цей самий пояс виграє і він. За словами Віталія Кличка, тоді друзі довго жартували і не повірили йому. Однак, згодом Віталій Кличко таки здобув під час бою цей пояс.

«Пройшло 16 років із моменту того бою за участю Тайсона, який ми дивилися разом із хлопцями. Я запросив їх усіх на зустріч і приніс той самий пояс», – розповів Віталій Кличко.

Мер Києва зауважив, що ця історія – приклад того, що дуже важливо вірити в себе і наполегливо працювати на шляху до своєї мети.

«Немає жодної мрії, яка б не стала реальністю. Свого часу ніхто не вірив, що двом братам вдасться зібрати всі чемпіонські пояси в професійному боксі. А ми це зробили. Тому важливо вірити в себе і в свої сили. І дуже важливо сьогодні всім українцям вірити в нашу країну», – сказав Віталій Кличко.

Віталій Кличко подивився декілька фінальних поєдинків і взяв участь у коментуванні низки боїв турніру. Мер Києва також вручив нагороди переможцям боїв у деяких вагових категоріях.

Окрім того, Віталій Кличко від Фонду Кличко вручив боксерський пояс представнику з Грузії Артему Іорданяну, якого експерти визнали кращим боксером цьогорічного турніру.

«Це особливий приз. Цей пояс – перший крок і хороший стимул майбутніх перемог Артема», – додав Віталій Кличко.

Він також наголосив, що разом із братом Володимиром, який сьогодні, на жаль, не зміг приїхати на турнір, вони завжди підтримуватимуть проекти, спрямовані на розвиток спорту в Україні.

«Головна інвестиція насправді – це інвестиція в наших дітей. Дуже важливо забирати дітей із вулиць, і давати їм можливість займатися спортом», – наголосив мер Києва.

Klitschko Tournament – міжнародний боксерський турнір серед молоді класу «А», після якого кращі боксери вирушають представляти свою країну на чемпіонатах світу та Європи. Молодіжний боксерський турнір Klitschko Tournament, заснований на честь братів Кличків, відбувався традиційно у Бердичеві (Житомирська обл.) 15-19 серпня.19 років поспіль турнір збирає на одному ринзі найперспективніших боксерів із усіх континентів. Цього року участь у Klitschko Tournament, окрім спортсменів із України, взяли боксери з Азербайджану, Вірменії, Білорусі, Грузії, Дагестану, Казахстану, Латвії, Литви, Туреччини, Фінляндії, Чехії. Вперше в турнірі також взяли участь представники Польщі.

Свою боксерську кар’єру на турнірі на призи братів Кличків починали Василь Ломаченко, Олександр Усик, В’ячеслав Глазков, Володимир Матвійчук, Євген Хитров, Сергій Дерев Янченко, Ісмаїл Сіллах, Денис Пояцика та інші спортсмени.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]