Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Внаслідок наймасштабнішої атаки дронів на Київ одна людина загинула. Двоє постраждалих госпіталізовані, один із них – рятувальник

28 травня 2023 року, 17:45

Внаслідок наймасштабнішої атаки дронів на Київ минулої ночі одна людина загинула. Двоє постраждалих госпіталізовані, один з них – рятувальник. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив в ефірах Національного марафону «Єдині новини» та телеканалу «Київ». Він зазначив, що ворог таким підступним чином хотів залякати українську столицю в День народження міста.

«Нам вирішили зіпсувати День міста. Але наші сили ППО біля столиці та в повітряному просторі Києва знищили близько 40 безпілотників. А загалом в Україні, як ви знаєте, запустили 54 дрони, 52 були збиті нашими ППО. Тобто, основна кількість «шахедів» була спрямована саме на столицю. Внаслідок  падіння уламків є руйнування в кількох районах Києва. Одна людина загинула – 41-річний чоловік. Двоє госпіталізованих – 35-річна жінка, вона в реанімації. І один рятувальник, якого придавило бетонною плитою під час рятувальної операції на одному з обʼєктів. Сподіваюся, лікарі швидко поставлять його на ноги, і він повернеться до виконання своїх обов’язків», – повідомив Віталій Кличко.

Він також розповів, що місто постійно вдосконалює систему протиповітряної оборони та оповіщення населення про повітряну тривогу.

«Ми беремо найкращій світовий досвід. Встановлюємо систему оповіщення, яка може працювати й під час відключень електроенергії. Бо для нас важлива безпека людей. Також посилюємо оборону столиці, зокрема протиповітряну. Нам в цьому дуже допомагають наші іноземні партнери. І ми за це їм дуже вдячні», – зазначив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]