Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко вручив нагороди родинам загиблих Захисників і Захисниць України (+фото)

13 жовтня 2023 року, 14:33

Мер Києва Віталій Кличко у столичній мерії вручив нагороди родинам загиблих киян-Захисників України. Посмертно медаллю «Честь. Слава. Держава» нагороджено 41 військовослужбовця. Із них 7 – Героїв України. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко у своєму Telegram-каналі.

«Більше 100 тисяч киян і киянок боронять сьогодні Україну на фронті. Наші Захисники роблять усе, щоб звільнити українську землю від російських окупантів. Серед киян-військових є поранені. Є ті, хто в полоні чи зникли безвісти. І, на жаль, є загиблі герої. Сьогодні ми зібралися, щоб вшанувати пам’ять ваших рідних та близьких, які віддали своє життя за нашу свободу і незалежність. Історія кожного Захисника та кожної Захисниці – це історія про сміливість, самовідданість і любов до України. Ваші рідні – справжні Герої. І ми не забудемо їх звитяги та самопожертви. Сьогодні від громади Києва ми вручаємо нагороди, присвоєні вашим близьким за їхній героїзм – медалі «Честь. Слава. Держава». На жаль, посмертно. Ці нагороди – наша вдячність і вшанування подвигу наших Захисників», – сказав Віталій Кличко.

Він наголосив, що столична влада докладає всіх зусиль, щоб комплексно підтримувати родини Захисників, які загинули. Місто виплачує матеріальну допомогу, надає фахову психологічну підтримку. У Києві є додаткові пільги на безоплатне харчування для дітей у комунальних закладах освіти. Також діти їздять на оздоровлення та відпочинок.

Мер Києва запевнив, що місто і надалі підтримуватиме родини загиблих Героїв.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]