Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко вручив ордери та ключі від квартир переселенцям для тимчасового проживання (+фото)

26 липня 2023 року, 14:12

Мер Києва Віталій Кличко вручив ордери та ключі від нових квартир внутрішньо переміщеним особам для тимчасового проживання. Житло є власністю територіальної громади столиці та надається безкоштовно.

«Перші 37 квартир для внутрішньо переміщених осіб вже введені в експлуатацію та готові прийняти людей на тимчасове проживання. Квартири є власністю територіальної громади Києва та надаються безкоштовно вимушеним переселенцям. Місто вже закупило 113 таких квартир. Їх загальна площа близько 6 тисяч кв м, а сумарна вартість – майже 230 млн. грн. На сьогодні 810 родин внутрішньо переміщених осіб потребують житла для тимчасового проживання. Найбільше таких людей – у Деснянському, Дарницькому та Голосіївському районах столиці», – розповів Віталій Кличко.

Мер Києва підкреслив, що забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб – важливе питання для міста. Адже у столиці з 24 лютого 2022 року вже зареєструвалися майже 266 тисяч ВПО. А починаючи з 2014 року – загалом майже 400 тисяч людей, які були змушені залишити свої домівки через варварську агресію росії. Близько 15 тисяч із них – люди з інвалідністю та понад 65 тисяч – пенсіонери.

Сьогодні ключі від нового житла вручили двом родинам. Це сім’я пані Оксани із Слов’янська Донецької області. Родина складається із 6-ти людей: троє маленьких дітей та батьки з інвалідністю. Також житло отримала сім’я Олександра та Ольги із Маріуполя. Подружжя виховує сина, який із дитинства має інвалідність. Олександр – член добровольчого формування територіальної громади Києва. Також із ними проживають батьки.

Вручення ордерів та ключів від квартир переселенцям для тимчасового проживання (фото – КМДА, Олексій Самсонов)

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]