Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко вручив талановитим дітям – лауреатам міжнародних та всеукраїнських конкурсів творчі стипендії Київського міського голови (+фото)

14 червня 2023 року, 14:15

Мер Києва Віталій Кличко вручив у столичній мерії творчі стипендії Київського міського голови талановитим дітям – учням закладів мистецької освіти Києва. Іменну творчу стипендію лауреатам міжнародних та всеукраїнських конкурсів столична влада започаткувала в 1997 році. Вперше стипендії вручили 1 червня – у Міжнародний день захисту дітей, і це стало традицією.

«Щороку вручали за традицією 1 червня. Але цьогоріч саме у День захисту дітей сталася трагедія. Під час обстрілу російськими варварами біля укриття в Деснянському районі столиці загинули люди. В тому числі одна дитина. Тому наша з вами зустріч тоді не відбулася, і ми зустрічаємось сьогодні. В 1997 році в столиці встановили 45 стипендій по 300 гривень. Поступово їх кількість та розмір збільшувалися. Вже майже десять років щороку 75 дітей-киян отримують стипендії у розмірі 1000 гривень. Цього року на отримання стипендії були представлені 119 кандидатів від 43 мистецьких навчальних закладів міста», – сказав Віталій Кличко.

Він зауважив, що відбір кандидатур стипендіатів – нелегка справа. Адже не зважаючи на війну та складні обставини, юні кияни – хореографи, вокалісти, інструменталісти, художники, змогли гідно представити Україну на численних всеукраїнських та міжнародних конкурсах. Зокрема у Польщі, Іспанії, Чорногорії, Грузії, Австрії та інших країнах.

«Тим самим ви показали не тільки прагнення удосконалювати власну майстерність, а й непохитну віру в нашу Перемогу, в силу і славу України. Знайте: ми пишаємося вами! Усіляко підтримуємо і допомагаємо!» – наголосив Віталій Кличко.

Вручення талановитим дітям – лауреатам міжнародних та всеукраїнських конкурсів творчих стипендій Київського міського голови

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]