Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Всі мешканці, які постраждали від вибуху будинку на Голосіївському проспекті, отримали тимчасове житло»

14 липня 2017 року, 19:20

 

Місто надало тимчасове житло усім мешканцям, які постраждали від вибуху будинку на Голосіївському проспекті, та потребували тимчасового житла після відселення з будинку. Про це в ефірі телеканалу «NewsOne» заявив мер Києва Віталій Кличко.

«Минулої суботи на Голосіївському проспекті стався вибух у будинку, збудованому в 1948-ому році. Частина будинку була зруйнована. Поліція та МНС підтвердили, що у будинку вибухнув газ. На жаль, у результаті цього вибуху дві людини загинули, семеро звернулися за медичною допомогою», – підкреслив міський голова.

Віталій Кличко повідомив, що будинок наразі перебуває в аварійному стані, і існує загроза його подальшого руйнування. Тому всі мешканці відселені, і всім, хто потребував тимчасового житла, КМДА його надала.

«На сьогодні 24 мешканця із 77 зареєстрованих у будинку отримали тимчасове житло у гуртожитку на вул. Оболонській. Частина людей розмірковує, чи потрібне їм тимчасове житло, частина – відмовилася від нього. Однак, я хочу запевнити, що у міста є достатня кількість необхідного резерву тимчасового житла на випадок надзвичайних ситуацій», – наголосив мер Києва.

Віталій Кличко також зазначив, що вибухи побутового газу стаються у багатьох містах у всьому світі, і часто причиною є порушення правил користування та несправність побутової техніки.

«Сподіваюся, найближчим часом експертна комісія зможе дати остаточну відповідь, чому саме у будинку стався вибух газу, та хто має понести відповідальність», – підсумував Віталій Кличко.

Також місто вирішує питання із подальшим забезпеченням постраждалих постійним житлом.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]