Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко взяв участь у засіданні Загальних зборів Місцевої асоціації органів місцевого самоврядування «Київська агломерація»

23 червня 2021 року, 19:05

У Києві під головуванням Віталія Кличка відбулося засідання Загальних зборів Місцевої асоціації органів місцевого самоврядування «Київська агломерація».

«Нарешті після початку пандемії коронавірусу ми зустрічаємося особисто. Я радий всіх вас вітати, – сказав Віталій Кличко. – І вдячний, що берете активну участь у розвитку Асоціації «Київська агломерація». Ми створили її разом, щоб діяти спільно, розвивати наші міста і містечка. Асоціація доволі молода – у жовтні буде 2 роки, як ми її створили. І це важливо, що сьогодні ми маємо таких надійних партнерів, як Асоціація міст України та Рада Європи. А також, що сьогодні до нас приєднуються нові члени – громади Київського регіону».

Він також підкреслив, що попри корективи, що внесла в звичне життя пандемія, робота в рамках Київської агломерації тривала.

«Так, під час круглого столу у Бучі ми обговорили питання законодавчого врегулювання агломерацій. Вперше відбулося широке обговорення цієї теми із залученням практично всіх зацікавлених сторін. Хочу подякувати Комітету Верховної Ради з питань місцевого самоврядування за те, що сьогодні робота триває. Ми  залучені до процесу і наші напрацювання будуть враховані в тексті нового проєкту закону про агломерації», – підкреслив Віталій Кличко.

Він, зокрема, зазначив, що Виконавча дирекція спільно з Програмою Ради Європи  провела 13 зустрічей в громадах. Відбулося кілька тренінгів, напрацьована карта потреб у навчанні в громадах.

Під час зборів асоціації «Київська агломерація» також схвалили приєднання до Агломерації ще трьох територіальних громад – Ірпінської, Гірської та Немішаївської. Всього до Місцевої асоціації органів місцевого самоврядування «Київська агломерація» сьогодні входять 17 громад столичного регіону.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]