Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Я переконаний, що вибори до райрад можливо проводити тільки після внесення необхідних змін до законодавства. Це буде відповідальна позиція»

03 березня 2016 року, 14:54

Вибори до райрад можливо проводити тільки після внесення відповідних змін до законодавства. Тоді це буде відповідальна позиція. Щоб ми не отримали додаткових 500 депутатів, чиї повноваження дублюватимуться з повноваженнями депутатів Київради, і не створили хаосу в управлінні містом. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко у коментарі журналістам під час перерви у засіданні Київради.

«Нам не потрібно створювати ще 500 додаткових депутатів, а потрібно чітко розписати – чим вони повинні займатися. Нам потрібно усунути прогалини, які є у законодавстві. Наразі 18 округів у Києві не мають своїх депутатів, а люди віддали за них голоси. Щоб голоси виборців були враховані, нам необхідні зміни до виборчого законодавства. І якщо проводити вибори до райрад, то безвідповідальна позиція – придумувати правила під кожне місто чи район, а потрібно тоді врегулювати всі законодавчі моменти і проводити такі вибори в усіх великих містах», – зазначив Віталій Кличко.

Мер зазначив, що сьогодні депутати Київради провалили обидва проекти рішення щодо механізму виборів райрад.

«Ми звернулися до Верховної Ради найближчим часом розглянути це питання і напрацювати законопроект, внести зміни до відповідних законів, щоб підходити системно до виборів райрад», – зазначив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]