Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Я закликаю ГПУ прискорити розслідування справи Войцеховського»

05 жовтня 2016 року, 14:58

Мер Києва Віталій Кличко доручив прес-службам і управлінню інформаційного забезпечення та доступу до публічної інформації апарату КМДА оприлюднити перелік будинків, які неможливо підключити до комунікацій, і поінформувати мешканців. Зокрема, це стосується будівництв Анатолія Войцеховського. Про це Київський міський голова заявив під час засідання антикризового штабу у Центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Києва.

Звітуючи про підготовку до опалювального сезону, заступник голови КМДА Петро Пантелеєв відзначив, що постає питання щодо відсутності підключення до комунікацій недобудов житлових будинків забудовника Анатолія Войцеховського. Столична влада здійснила аналіз ситуації і зробила висновок – 40 об’єктів не готові до того, щоб проходити опалювальний сезон.

«Ситуація складна. Войцеховський зараз перебуває під домашнім арештом. Водночас, продаж квартир в незаконних будинках, які зведені, продовжується. Ці об’єкти не підключені до мереж. І немає передумов, щоб їх підключити. Якщо якийсь з них впаде як картковий будиночок, хто буде нести відповідальність?», – наголосив Кличко.

Він відзначив, що саме забудовник, який отримав від людей кошти за житло, має забезпечити прокладення інженерних мереж та їх підключення. «Я звертаюся до Генеральної прокуратури України з наполегливим проханням прискорити розслідування цієї справи. Адже поки триває слідство, ошукані забудовником мешканці, змушені перебувати в приміщеннях без опалення й світла. І нам потрібно вирішувати ці питання», – підкреслив мер Києва.

«Я також даю доручення прес-службам і управлінню інформаційного забезпечення та доступу до публічної інформації апарату КМДА оприлюднити перелік будинків, які неможливо підключити до комунікацій, і поінформувати мешканців», – повідомив Віталій Кличко.

Мер відзначив, що столична влада робить все для того, щоб опалювальний сезон у Києві розпочався вчасно і без позаштатних ситуацій. Кличко нагадав, що місто надало аванс «Київенерго» в обсязі 250 млн грн на підготовку до опалювального сезону, оскільки рахунки підприємства досі заблоковані. Крім того, столична влада ухвалила рішення про встановлення частини лічильників інвестиційної програми «Київенерго» за рахунок міських коштів, на що виділили 40 млн грн.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]